22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 3. 2022
17:30
31. 3. 2022
Fotbal

Brazilský záložník Teté ze Šachtaru Doněck našel do konce sezony angažmá v Lyonu. Francouzský klub dnes oznámil příchod dvaadvacetiletého fotbalisty, který po ruské invazi na Ukrajinu měl možnost najít si nové působiště i mimo přestupní období.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
16:48
31. 3. 2022
Rusko

Pražský esportový tým Entropiq ve světle současných událostí, které se dějí na území Ukrajiny, řeší prekérní situaci – v organizaci působí tým složený z ruských hráčů – ti nemůžou do rodné země a jakákoliv zmínka o válce pro ně nebo jejich rodiny může mít nedozírné následky. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:38
31. 3. 2022
Rusko

Švédsko vyřadilo z basketbalové reprezentace na neurčito bývalého hráče NBA Jonase Jerebka kvůli tomu, že v době invaze ruských vojsk na Ukrajinu podepsal smlouvu s týmem CSKA Moskva. Generální sekretář švédské federace SBBF oznámil Jerebkovu suspendaci z národního mužstva poté, co s ním ve středu o jeho angažmá hovořil. „Zdůraznil, že je to v přímém rozporu s hodnotami švédského basketbalu a naším jasným postojem k záležitosti Ruska. Bohužel po tomto rozhovoru jsme byli nuceni konstatovat, že není možné, aby Jonas Jerebko hrál za švédský národní basketbalový tým,“ uvedla SBBF v tiskovém prohlášení.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:37
31. 3. 2022
Rusko

Je to právě Rusko, které podle vicepremiéra Dmitrije Černyšenka hájí základní sportovní hodnoty včetně olympijské charty. Mezinárodní federace je vylučováním Rusů a Bělorusů ze soutěží pošlapávají, řekl přední ruský vládní představitel na konferenci v Moskvě věnované aktuální pozici ruského sportu. „Vidíme, jak se mezinárodní sport stal nejsilnějším prostředkem politického boje, jak jsou porušovány všechny principy a ideály, ve kterých jsme vyrostli, jak jsou porušována veškerá pravidla olympijské charty těmi, kteří ji nenapsali, vidíme, jak je humanitární mise sportu ničena přímo před našima očima. Tady je velmi důležité, že zůstáváme spolu,“ citovala agentura TASS z Černyšenkova projevu před delegáty, mezi nimiž byli vedle politiků i sportovní funkcionáři.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
12:50
31. 3. 2022
Rusko

Prezident běžecké série RunCzech Carlo Capalbo pro iSport Premium popsal, jak museli kvůli ruské invazi na Ukrajinu narychlo měnit marketingovou kampaň, jež byla věnována Emilu Zátopkovi. „Všechno bylo připraveno, batůžek, medaile, všechno… Ale pak jsme viděli ´Z´ na ruských tancích… Uf… Teď je to nová svastika. Museli jsme všechno změnit. Stálo nás to hodně peněz, protože jsme museli všechno předělat, všechno se zpozdilo,“ popisuje. Celý rozhovor čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud