22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 27. 2. 2022
22:54
27. 2. 2022
Rusko

Mezinárodní šachová federace FIDE se rozhodla vypovědět všechny sponzorské smlouvy s ruskými a běloruskými společnostmi. Navíc výkonný výbor na dnešním mimořádném zasedání odsouhlasil zahájení etického a disciplinárního řízení s ruskými velmistry Sergejem Karjakinem a Sergejem Šipovem, kteří otevřeně schvalovali kroky ruského prezidenta Vladimira Putina a dělali si legraci z obětí v oblastech zasažených válečným konfliktem.

Zprávy ze dne 27. 2. 2022
22:22
27. 2. 2022
Fotbal

K bojkotu Ruska se připojila i Albánie, která by měla proti Rusku nastoupit 2. června v základní skupině Ligy národů v Tiraně. „Albánie se nezúčastní žádných sportovních utkání s Ruskou federací, dokud neskončí okupace Ukrajiny,“ uvedl albánský ministr zahraničí Olta Xhacka. Zástupci Islandu a Izraele, kteří patří do stejné skupiny Ligy národů, zatím svůj postoj nezveřejnili.

Zprávy ze dne 27. 2. 2022
22:20
27. 2. 2022
Fotbal

Za svým si po jednání FIFA stojí i český fotbal. „VV FAČR schválil na svém mimořádném zasedání v neděli 27. února jednomyslné rozhodnutí, že česká národní reprezentace v žádném případě v baráži kvalifikace MS 2022 nenastoupí do případného utkání proti výběru Ruska. Na postoji FAČR a fotbalové reprezentace ČR se nic nemění ani po rozhodnutí Mezinárodní fotbalové federace FIFA nechat hrát Rusko na mezinárodní úrovni, ale na neutrální půdě, bez vlajky, hymny a pod hlavičkou Fotbalové unie Ruska,“ uvedl předseda Petr Fousek.

Zprávy ze dne 27. 2. 2022
21:46
27. 2. 2022
Fotbal

„Dnešní rozhodnutí FIFA je naprosto neakceptovatelné,“ napsal na Twitteru šéf polského fotbalového svazu Cezary Kulesza. „Nemáme zájem figurovat v podobných hrátkách. Náš postoj zůstává neměnný: Polský národní tým NEBUDE hrát proti Rusku, ať už se ten tým bude jmenovat jakkoliv,“ dodal rozohněně.

Zprávy ze dne 27. 2. 2022
20:50
27. 2. 2022
Rusko

Mezinárodní plavecká federace FINA zrušila letošní mistrovství světa juniorů, které měla koncem srpna hostit Kazaň. Na twitteru to oznámilo vedení federace s tím, že za současné situace nebude v Rusku až do odvolání pořádat žádné další akce.

Zprávy ze dne 27. 2. 2022
20:21
27. 2. 2022
Rusko

Mezinárodní fotbalová asociace FIFA zatím podle agentury AP nechá Rusko na mezinárodní úrovni hrát, ale na neutrální půdě, bez vlajky, hymny a pod hlavičkou Fotbalové unie Ruska. Zároveň si také nechává otevřené dveře k dalším jednáním i možnosti ruskou reprezentaci vyškrtnout z kvalifikace o MS.

Zprávy ze dne 27. 2. 2022
20:17
27. 2. 2022
Fotbal

Anglická fotbalová asociace odmítá hrát zápasy s Ruskem na jakékoliv úrovni.

Zprávy ze dne 27. 2. 2022
20:12
27. 2. 2022
Hokej

Svobodu Ukrajině popřáli i v hokejovém Litvínově...

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud