21. prosince 2021 • 07:44

NHL drtí koronavirus. Situace se horší, vedení ligy soutěž přerušilo

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení NHL a hráčské asociace NHLPA kvůli zhoršující se pandemické situaci s covidem-19 odložilo další zápasy a přerušilo hokejovou ligu od středy do neděle. O dva dny tak prodloužilo vánoční pauzu. Řada klubů momentálně netrénuje ani nehraje kvůli rostoucímu počtu nakažených, nově bylo odloženo pět čtvrtečních utkání a počet odložených zápasů vyšplhal na 49.



V programu do vánoční přestávky zůstaly jen dnešní duely Philadelphia - Washington a Vegas - Tampa Bay. Již v neděli představitelé NHL i NHLPA rozhodli o tom, že se zatím nebudou hrát vzájemné souboje kanadských a amerických klubů. V nejbližších dnech by také měli oznámit, zda budou hokejisté z NHL startovat na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Všech 32 klubů bude mít volno již od středy do neděle, kdy mohou znovu trénovat, testovat se nebo cestovat na zápasy. O den později by se měl soutěžní program znovu rozběhnout. Už nyní netrénuje deset týmů. Ke Coloradu, Floridě, Nashvillu, Bostonu, Detroitu, Torontu, Columbusu a Montrealu se přidaly i Edmonton a Ottawa.

Podle AP je na takzvaném covidovém seznamu v současnosti asi patnáct procent z více než 700 hráčů NHL. Více než čtyři desítky zápasů byly odloženy za poslední dva týdny, kdy se rozšířila v Severní Americe varianta koronaviru omikron.

Olympijské hry v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února, hokejisté z NHL se pod pěti kruhy mají představit po osmi letech, naposledy hráli v Soči 2014. Oficiálně mohou účast v Číně zrušit bez sankcí do 10. ledna, komisionář NHL Gary Bettman ale již několikrát připustil, že konečný verdikt může padnout i později.

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 13. 12. 2021
20:14
13. 12. 2021
Fotbal

Premier League přepíná do krizového režimu. V posledním kole testování hráčů a realizačních týmů bylo odhaleno 42 pozitivních osob, což je nejvíc za celou dobu zveřejňování počtů nakažených od minulého května. Kvůli nákaze v týmu už musel odložit dva zápasy Tottenham, v problémech je i Manchester United, který dost možná nebude moci odehrát úterní duel s Brentfordem. Vedení ligy teď zintenzivní testování A-mužstev a realizačních týmů.

Zprávy ze dne 13. 12. 2021
18:25
13. 12. 2021
Svět

Vedení NHL odložilo kvůli koronaviru nejbližší zápasy hokejistů Calgary, mezi které patří i český brankář Daniel Vladař. Klub musel za posledních 24 hodin poslat do karantény šest hráčů a jednoho člena realizačního týmu a zástupci Flames se obávají, že pozitivní případy v týmu budou v dalších dnech ještě přibývat.

Zprávy ze dne 13. 12. 2021
11:00
13. 12. 2021
Hokej

Covid dal, covid možná i vezme. Kdyby nebylo pandemie, škrtů v platech a nové dohody kolem prodloužení kolektivní smlouvy v NHL, majitelé by nejspíš nikdy nekývli, aby hráči směli vyrazit na olympiádu. Teď si ale turnaj nejspíš hráči sami odpískají. Čekalo se na první opravdu vážný problém. Je tady, hrozící pětitýdenní karanténa při pozitivním testu na koronavirus v ČíněPřečtěte si BLOG Pavla Ryšavého >>>

Zprávy ze dne 13. 12. 2021
10:18
13. 12. 2021
Svět

Do závěrečného závodu formule 1 v Abú Zabí nezasáhne kvůli nákaze koronavirem nováček seriálu Nikita Mazepin. Jeho stáj Haas oznámila, že dvaadvacetiletý ruský pilot je po pozitivním testu v karanténě, nemá přitom žádné příznaky nemoci. V závodě nebude nahrazen, do finále sezony tak nastoupí 19 jezdců. Mazepin měl odstartovat z poslední pozice, na roštu měl stát vedle týmového kolegy Micka Schumachera.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud