21. prosince 2021 • 07:44

NHL drtí koronavirus. Situace se horší, vedení ligy soutěž přerušilo

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení NHL a hráčské asociace NHLPA kvůli zhoršující se pandemické situaci s covidem-19 odložilo další zápasy a přerušilo hokejovou ligu od středy do neděle. O dva dny tak prodloužilo vánoční pauzu. Řada klubů momentálně netrénuje ani nehraje kvůli rostoucímu počtu nakažených, nově bylo odloženo pět čtvrtečních utkání a počet odložených zápasů vyšplhal na 49.



V programu do vánoční přestávky zůstaly jen dnešní duely Philadelphia - Washington a Vegas - Tampa Bay. Již v neděli představitelé NHL i NHLPA rozhodli o tom, že se zatím nebudou hrát vzájemné souboje kanadských a amerických klubů. V nejbližších dnech by také měli oznámit, zda budou hokejisté z NHL startovat na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Všech 32 klubů bude mít volno již od středy do neděle, kdy mohou znovu trénovat, testovat se nebo cestovat na zápasy. O den později by se měl soutěžní program znovu rozběhnout. Už nyní netrénuje deset týmů. Ke Coloradu, Floridě, Nashvillu, Bostonu, Detroitu, Torontu, Columbusu a Montrealu se přidaly i Edmonton a Ottawa.

Podle AP je na takzvaném covidovém seznamu v současnosti asi patnáct procent z více než 700 hráčů NHL. Více než čtyři desítky zápasů byly odloženy za poslední dva týdny, kdy se rozšířila v Severní Americe varianta koronaviru omikron.

Olympijské hry v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února, hokejisté z NHL se pod pěti kruhy mají představit po osmi letech, naposledy hráli v Soči 2014. Oficiálně mohou účast v Číně zrušit bez sankcí do 10. ledna, komisionář NHL Gary Bettman ale již několikrát připustil, že konečný verdikt může padnout i později.

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 12. 2021
10:07
18. 12. 2021
Svět

Basketbalista Kyrie Irving se vrací do týmu NBA Brooklynu a bude za Nets hrát alespoň v zápasech v halách soupeřů. V domácích utkáních startovat nadále nemůže, protože odmítá vakcínu proti koronaviru a podle pravidel města New York musí být všichni sportovci i návštěvníci veřejných shromáždění v uzavřených prostorách plně naočkovaní. Irving také za současných podmínek nemůže s týmem cestovat do Toronta k zápasům s kanadským účastníkem soutěže.

Zprávy ze dne 18. 12. 2021
7:00
18. 12. 2021
Hokej

Další potíže v NHL hlásí Toronto. Kapitán John Tavares byl umístěn na listinu covid-19 a v následujících zápasech tak bude Maple Leafs chybět. S ním tam byl zapsán další útočník Alexander Kerfoot a později v během pátku také další forvardi Jason Spezza a Wayne Simmonds.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud