21. prosince 2021 • 07:44

NHL drtí koronavirus. Situace se horší, vedení ligy soutěž přerušilo

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení NHL a hráčské asociace NHLPA kvůli zhoršující se pandemické situaci s covidem-19 odložilo další zápasy a přerušilo hokejovou ligu od středy do neděle. O dva dny tak prodloužilo vánoční pauzu. Řada klubů momentálně netrénuje ani nehraje kvůli rostoucímu počtu nakažených, nově bylo odloženo pět čtvrtečních utkání a počet odložených zápasů vyšplhal na 49.



V programu do vánoční přestávky zůstaly jen dnešní duely Philadelphia - Washington a Vegas - Tampa Bay. Již v neděli představitelé NHL i NHLPA rozhodli o tom, že se zatím nebudou hrát vzájemné souboje kanadských a amerických klubů. V nejbližších dnech by také měli oznámit, zda budou hokejisté z NHL startovat na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Všech 32 klubů bude mít volno již od středy do neděle, kdy mohou znovu trénovat, testovat se nebo cestovat na zápasy. O den později by se měl soutěžní program znovu rozběhnout. Už nyní netrénuje deset týmů. Ke Coloradu, Floridě, Nashvillu, Bostonu, Detroitu, Torontu, Columbusu a Montrealu se přidaly i Edmonton a Ottawa.

Podle AP je na takzvaném covidovém seznamu v současnosti asi patnáct procent z více než 700 hráčů NHL. Více než čtyři desítky zápasů byly odloženy za poslední dva týdny, kdy se rozšířila v Severní Americe varianta koronaviru omikron.

Olympijské hry v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února, hokejisté z NHL se pod pěti kruhy mají představit po osmi letech, naposledy hráli v Soči 2014. Oficiálně mohou účast v Číně zrušit bez sankcí do 10. ledna, komisionář NHL Gary Bettman ale již několikrát připustil, že konečný verdikt může padnout i později.

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 5. 1. 2022
21:53
5. 1. 2022
Fotbal

Sedminásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi už není pozitivní na koronavirus. Oznámilo to vedení Paris St. Germain s tím, že v příštích dnech se argentinský fotbalista znovu zapojí do týmového tréninku. Messi byl jedním ze čtyř hráčů PSG, kterým v neděli vyšel pozitivní test. Čtyřiatřicetiletá hvězda byla tou dobou v Argentině. Messi kvůli tomu zmeškal v pondělí zápas Francouzského poháru na hřišti třetiligového Vannes, kde francouzští vicemistři zvítězili 4:0. V neděli čeká PSG zápas na hřišti Lyonu.

Zprávy ze dne 5. 1. 2022
17:50
5. 1. 2022
Česko

Házená: Středeční sada PCR testů nepotvrdila nový výskyt koronaviru v mužském národním týmu. Pozitivní zůstávají oba členové reprezentace, u nichž nákazu odhalily vstupní odběry. Po výsledcích sekvenace, které určily za původce celosvětově se šířící a nakažlivější variantu omikron, byla příprava preventivně až do pátečního třetího přetestování přerušena.

Zprávy ze dne 5. 1. 2022
16:56
5. 1. 2022
Fotbal

Alphonso Davies měl pozitivní test na koronavirus a stal se již devátým fotbalistou Bayernu Mnichov, který musel do izolace. Úřadující německý šampion, který kvůli šíření onemocnění covid-19 v týmu musel odložit začátek přípravy, chce přesunout termín úvodního utkání druhé části sezony s Borussií Mönchegladbach. Zápas by se měl uskutečnit už v pátek.

Zprávy ze dne 5. 1. 2022
15:07
5. 1. 2022
Svět

Nejsi očkován, nehraješ! Jasné regule nastavilo vedení Australian Open ještě dávno před startem prvního grandslamu sezony. Jenže… Světový hráč číslo jedna Novak Djokovič dostal výjimku a v Melbourne může nastoupit. „Pro mě je to absolutně skandální rozhodnutí,“ řekl Blesku bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda (69). Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 5. 1. 2022
14:31
5. 1. 2022
Fotbal

Vedení fotbalistů Liverpoolu dnes uzavřelo v reakci na stoupající počet pozitivních případů koronaviru v týmu svůj tréninkový areál. Po kouči Jürgenu Kloppovi měl pozitivní test nově i jeho asistent Pepijn Lijnders. Klub nejprve zrušil plánovanou tiskovou konferenci před čtvrtečním úvodním semifinále Ligového poháru na hřišti Arsenalu a posléze bylo rozhodnuto, že dvojzápas začne až o týden později v Liverpoolu. „Rozhodnutí uzavřít areál se učinilo po konzultaci s příslušným úřadem veřejného zdraví,“ uvedli kluboví zástupci v prohlášení na svém webu. „Nové případy se řadí k těm dalším z pondělka a úterního rána,“ doplnili.

Zprávy ze dne 5. 1. 2022
14:16
5. 1. 2022
Česko

České biatlonisty Mikuláše Karlíka a Terezu Voborníkovou nepustila karanténa kvůli koronaviru na závody Světového poháru v Oberhofu. Nahradí je Milan Žemlička a Tereza Voborníková. V Německu se začne závodit v pátek a hlavní opory českého týmu včetně Markéty Davidové a Michala Krčmáře chybět nebudou. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 5. 1. 2022
11:35
5. 1. 2022
Fotbal

Fotbalové zápasy na africkém Poháru národů se odehrají kvůli koronavirovým opatřením před omezeným počtem diváků. Informovalo o tom dnes vedení Konfederace afrického fotbalu (CAF) a oznámilo, že na utkání domácího Kamerunu bude moci dorazit 80 procent z celkové kapacity stadionu, v případě ostatních týmů bude povoleno o dvacet procent méně.

Zprávy ze dne 5. 1. 2022
10:53
5. 1. 2022
Novak Djokovič

V tenise jsou rovní a rovnější. Privilegia existují. I proto budí tolik vášní výjimka pro Novaka Djokoviče, který může hrát od 17. ledna Australian Open i přesto, že na rozdíl od ostatních není očkovaný. Na základě jakých argumentů dostal srbský tenista pardon, není známé, neboť informace jsou důvěrné. Může jít ale o prostý fakt – v posledních šesti měsících prodělal covid, což mu podle australských regulí na výjimku mohlo stačit. Více čtěte ZDE>>>

Novak Djokovič v semifinále Turnaje mistrů

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud