4. dubna 2022 • 13:00

Nečekaný trumf do baráže! Žádný apríl, matador (44) po letech za Kladno

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé čekání na závěr sezony se pomalu krátí. Už „jen“ za dva týdny Kladno vstoupí do baráže o Tipsport extraligu. Ještě předtím, než tým Jaromíra Jágra pozná soupeře z první ligy, vyrazili Středočeši na soustředění na Slovensko. U příležitosti tripu do Liptovského Mikuláše odhalili návraty dvou hráčů, z nichž jeden je opravdu velmi překvapivý. Vedle navrátilce z marodky Ondřeje Machala se totiž za Rytíře může v barážovém souboji objevit také Jiří Burger! Současný asistent trenéra a někdejší vynikající centr bude v případě potřeby připravený naskočit.



Aby si někteří fanoušci kladenských hokejistů nemysleli, že nejde o dodatečný aprílový žert, vedení Rytířů hned ujistilo, že vážně nejde o vtip. Bývalý dlouholetý kapitán Vítkovic, který původně zakončil aktivní kariéru v dresu Kladna v sezoně 2016/17, se nyní znovu může vydat do akce za tým z rodného města.

Jak uvádí Rytíři na webových stránkách, nynější asistent trenéra Davida Čermáka, jenž se v klubu věnuje i mládeži, se již několik měsíců připravuje s kladenským áčkem, aby mohl v případě nutnosti pomoct Středočechům k udržení extraligové příslušnosti.

„Jirka trénuje už od Vánoc a je pro nás zálohou pro případ, že by nám někdo ze sestavy na baráž vypadl. Chceme mít co nejširší kádr, i proto, že nemůžeme využít hráče na střídavé starty,“ prozradil kouč Čermák pro klubový web o Burgerově případném návratu.

Jiřího Burgra při 1000. zápase v extralize lehce namíchl jen rozhodčí
Video se připravuje ...

Je tak dost možné, že matador, který v květnu oslaví 45. narozeniny, nastoupí v jednom ze dvou utkání proti Liptovskému Mikuláši. Partu kolem kapitána Tomáše Plekance ve slovenském městě čeká poslední prověrka před bojem o extraligu, v němž se střetnou s jedním z dvojice týmů Vsetín – Jihlava.

Byť jde bezpochyby o nečekané zpestření závěru nynější sezony, Burger zpět v útoku Rytířů nebude nejstarším hráčem. Stejně tak se na baráž s týmem poctivě chystá i padesátiletý boss Jaromír Jágr . Dvě kladenské legendy spolu hrály pouze jednou, a to v ročníku 1994/95, kdy Burger debutoval za seniory, zatímco Jágr už si jako hvězda NHL a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu pouze odskočil do Kladna na 11 zápasů během výluky.

Středočechům se do útoku rovněž vrací rychlík Ondřej Machala. Třiadvacetiletý forvard byl mimo sestavu od 21. prosince, kdy v utkání s Hradcem Králové schytal tvrdý zásah od obránce Bohumila Janka. S těžkým otřesem mozku setrval na marodce po zbytek základní části.

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
31. 1. 2024
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 1. 2024
23:26
31. 1. 2024
 

Uzávěrka přestupů končí o půlnoci. Některé další na poslední chvíli registrované změny v týmech budou možná ještě oznámeny ráno.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
22:28
31. 1. 2024
Oceláři Třinec

Dřívější informace se potvrdily. Do Tipsport extraligy se ze Slovenska po necelém roce vrací Petr Šenkeřík. Zkušený obránce, který v probíhajícím ročníku oblékal dres Banské Bystrice, odehraje závěrečnou část sezony v dresu mistrovského Třince. „Když jsem se dozvěděl o zájmu Ocelářů, hned jsem agentovi říkal, že sem chci jít. Je to obrovská výzva! Beru jakoukoliv roli, kterou mi trenér dá,“ řekl dvaatřicetiletý zlínský rodák pro klubový web. V české nejvyšší soutěži dříve nastupoval za brněnskou Kometu, Slavii, Karlovy Vary či naposledy České Budějovice.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
20:04
31. 1. 2024
HC Sparta Praha

Zackem Kassianem to ve Spartě opravdu nekončí. Pražané před závěrečnou částí sezony pokračovali v nákupech dál a v poslední přestupový den přivedli hned dva borce. Z farmy Montrealu přichází kanadský obránce Nicolas Beaudin a z Plzně míří posila do útoku v podobě Kryštofa Hrabíka. Vedení klubu představilo fanouškům oba hráče jako nové posily během utkání s Libercem. VÍCE čtěte ZDE>>>

Hokejová Sparta získala Kryštofa Hrabíka z Plzně a Nicolase Beaudina, který před farmou Monrealu nastupoval v NHL za Chicago
Zprávy ze dne 31. 1. 2024
15:20
31. 1. 2024
Kometa Brno

Jestli s něčím vyběhne dnes Kometa, čekejte středního útočníka...

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
14:41
31. 1. 2024
Karlovy Vary

Karlovy Vary ulovily ze slovenského Popradu kanadského obránce Garretta McFaddena.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
14:40
31. 1. 2024
Dynamo Pardubice

Očekávaný trejd brankářů je tu! Pardubice vítají Dominika Pavláta, do Plzně míří Milan Klouček. Analýzu výměny čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
14:25
31. 1. 2024
Bílí Tygři Liberec

Spolu s Markem Zacharem se do Liberce vrací ze Slovenska Miroslav Mucha.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
13:59
31. 1. 2024
Mountfield HK

Trejd Pařík - Zachar mezi Mountfieldem HK a Libercem potvrdil agent Sivek a vzápětí i hradecký web. „Řešili jsme více možností, ale ty postupně padly z mnoha důvodů (množství cizinců, neadekvátní náhrada z jiného klubu). Nakonec jsme se rozhodli, že doplníme pouze naši brankářskou dvojici Lukášem Paříkem, který nedostává tolik prostoru v Liberci a chce dokázat, že se jedná o extraligového gólmana. Liberec měl zájem o Marka Zachara, který byl z naší strany předmětem trejdu již delší dobu, takže jsme se rychle na této výměně domluvili,“ uvedl generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
13:08
31. 1. 2024
HC Sparta Praha

Sparta se zajímá ještě o jednoho ranaře ke Kassianovi. Měla by brousit kolem Kryštofa Hrabíka, kterého se Plzeň snažila nabídnout na trejd už několika klubům. Nový klub by mu mohl pomoci, nemá tak dobrou sezonu jako před rokem.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
13:06
31. 1. 2024
 

Rušno má dnes i bývalý skvělý útočník a dnes agent Michal Sivek...

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
12:51
31. 1. 2024
Oceláři Třinec

Českým obráncem, který zamíří ze slovenské extraligy do Třince, by měl být Petr Šenkeřík (32). Před angažmá v Banské Bystrici hrál dřív za Karlovy Vary a České Budějovice. V 19 zápasech si na Slovensku připsal 9 bodů (3+6).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud