4. dubna 2022 • 13:00

Nečekaný trumf do baráže! Žádný apríl, matador (44) po letech za Kladno

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé čekání na závěr sezony se pomalu krátí. Už „jen“ za dva týdny Kladno vstoupí do baráže o Tipsport extraligu. Ještě předtím, než tým Jaromíra Jágra pozná soupeře z první ligy, vyrazili Středočeši na soustředění na Slovensko. U příležitosti tripu do Liptovského Mikuláše odhalili návraty dvou hráčů, z nichž jeden je opravdu velmi překvapivý. Vedle navrátilce z marodky Ondřeje Machala se totiž za Rytíře může v barážovém souboji objevit také Jiří Burger! Současný asistent trenéra a někdejší vynikající centr bude v případě potřeby připravený naskočit.



Aby si někteří fanoušci kladenských hokejistů nemysleli, že nejde o dodatečný aprílový žert, vedení Rytířů hned ujistilo, že vážně nejde o vtip. Bývalý dlouholetý kapitán Vítkovic, který původně zakončil aktivní kariéru v dresu Kladna v sezoně 2016/17, se nyní znovu může vydat do akce za tým z rodného města.

Jak uvádí Rytíři na webových stránkách, nynější asistent trenéra Davida Čermáka, jenž se v klubu věnuje i mládeži, se již několik měsíců připravuje s kladenským áčkem, aby mohl v případě nutnosti pomoct Středočechům k udržení extraligové příslušnosti.

„Jirka trénuje už od Vánoc a je pro nás zálohou pro případ, že by nám někdo ze sestavy na baráž vypadl. Chceme mít co nejširší kádr, i proto, že nemůžeme využít hráče na střídavé starty,“ prozradil kouč Čermák pro klubový web o Burgerově případném návratu.

Jiřího Burgra při 1000. zápase v extralize lehce namíchl jen rozhodčí
Video se připravuje ...

Je tak dost možné, že matador, který v květnu oslaví 45. narozeniny, nastoupí v jednom ze dvou utkání proti Liptovskému Mikuláši. Partu kolem kapitána Tomáše Plekance ve slovenském městě čeká poslední prověrka před bojem o extraligu, v němž se střetnou s jedním z dvojice týmů Vsetín – Jihlava.

Byť jde bezpochyby o nečekané zpestření závěru nynější sezony, Burger zpět v útoku Rytířů nebude nejstarším hráčem. Stejně tak se na baráž s týmem poctivě chystá i padesátiletý boss Jaromír Jágr . Dvě kladenské legendy spolu hrály pouze jednou, a to v ročníku 1994/95, kdy Burger debutoval za seniory, zatímco Jágr už si jako hvězda NHL a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu pouze odskočil do Kladna na 11 zápasů během výluky.

Středočechům se do útoku rovněž vrací rychlík Ondřej Machala. Třiadvacetiletý forvard byl mimo sestavu od 21. prosince, kdy v utkání s Hradcem Králové schytal tvrdý zásah od obránce Bohumila Janka. S těžkým otřesem mozku setrval na marodce po zbytek základní části.

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
30. 6. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 30. 6. 2022
16:23
30. 6. 2022
Karlovy Vary

Po jedné sezoně v Karlových Varech se s Tipsport extraligou loučí finský obránce Patrik Parkkonen. Devětadvacetiletý rodák z Porvoo míří do druhé švédské ligy, kde bude hrát za Västerås. Bývalý mládežnický reprezentant Finska, který má zkušenosti i ze zámoří, v dresu Energie nastoupil celkem do 52 zápasů, v nichž si připsal dva góly a šest asistencí. 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud