25. ledna 2022 • 11:20

Děsivá nehoda. Hvězda Bernal trefil autobus, zachránila ho operace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolumbijský cyklista Egan Bernal se podrobil operaci kvůli několika zlomeninám a vážnému zranění hrudníku, která utrpěl při pondělní nehodě v tréninku ve své vlasti. Podle informací agentury AFP si poranění hrudní páteře vyžádalo neurochirurgický zákrok, operována musela být i fraktura stehenní kosti. Vítěz Tour de France 2019 a loňského Gira d'Italia se nyní zotavuje na jednotce intenzivní péče.



Pětadvacetiletý jezdec stáje Ineos Grenadiers narazil na vysokohorském soustředění týmu v Kolumbii do zadní části autobusu stojícího u kraje silnice. Bernal, jenž jel na časovkářském speciálu, si zřejmě nevšiml, že vozidlo zastavilo. Při kolizi ve vysoké rychlosti utrpěl podle španělských médií mnohočetná zranění. Operaci si vyžádalo poranění hrudníku a obratlů hrudní páteře, při karambolu utrpěl i zlomeninu stehenní kosti a čéšky.

Podle vedení univerzitní kliniky Sabana v Bogotě byla operace páteře úspěšná. Na jednotce intenzivní péče zůstane Bernal nejméně další dva dny. „Okamžitě jsme zahájili rehabilitaci, abychom pacientovi zajistili do nejlepší výsledky,“ uvedli zástupci nemocnice v prohlášení.

Kolumbijský cyklista Egan Bernal měl těžkou nehodu
Kolumbijský cyklista Egan Bernal měl těžkou nehodu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud