5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 3. 2022
11:30
29. 3. 2022
Ukrajina

Elitní plavecká soutěž International Swimming League (ISL) se letos kvůli válce na Ukrajině neuskuteční. Čtvrtou sezonu pořadatelé odložili na rok 2023. Vítězství bude obhajovat tým Energy Standard, kterému k triumfu loni pomohla i česká znakařka Simona Kubová. Skvělými výkony včetně několika českých rekordů se v různých kolech prezentovala také kraulařka Barbora Seemanová.

Zprávy ze dne 29. 3. 2022
10:39
29. 3. 2022
 

Turecká plavkyně narozená na Ukrajině Viktoria Günesová zveřejnila na instagramu fotografii, na níž jsou vidět její obuté nohy, jak stojí na ruské vlajce. Mistryně Evropy z dlouhé polohovky na loňském šampionátu v krátkém bazénu tím rozhořčila ruské závodníky. Mezinárodní plavecká federace (FINA) v

Vzhledem k jejímu původu se jí ruská invaze na Ukrajinu velmi dotýká a zareagovala na ni provokativním příspěvkem na instagramu, který ruští plavci považují za urážlivý. „Kde jsou hranice povoleného chování sportovců? Pokud rozhodnete, že je lidské vyloučit ruské sportovce z mezinárodních soutěžích, tak zakročte i tady. Nacionalismus je nepřípustný v jakékoliv formě,“ uvedli ve shodných příspěvcích Vladislav Griněv a Taťjana Belongoffová.

Zprávy ze dne 29. 3. 2022
10:20
29. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní biatlonová unie (IBU) kvůli invazi na Ukrajinu vyloučila Rusko a Bělorusko. Informovala o tom na svém webu s tím, že o členství obou svazů bude znovu jednat nejpozději v září. Unie už začátkem března vyloučila ruské a běloruské reprezentanty ze závodů a nyní sáhla i k suspendaci národních svazů. „Obě federace porušily humanitární závazky vyplývající z členství v IBU a poškodily pověst biatlonu,“ uvedla.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud