Jan Malý
10. června 2020 • 12:20

Uhrin se vrací do Rumunska. Povede i Droppu, klub se soudí o poháry

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku koronavirové pandemie skončil český trenér Dušan Uhrin mladší v Dinamu Bukurešť, po uklidnění situace se do Rumunska znovu vrátí za prací. Dvaapadesátiletý kouč přebere Gaz Metan, aktuálně šestý tým tamní ligy, kde působí i český záložník Lukáš Droppa. „Těším se. Budeme vytvářet nové mužstvo,“ řekl Sportu Uhrin.



Rumunsko je pro trenéra Dušana Uhrina mladšího osudovou zemí. V minulosti tam vedl Temešvár a CFR Kluž, v této sezoně působil v Dinamu Bukurešť a po koronavirové přestávce se ujme celku Gaz Metan. „Předchozí trenér (Edward Iordanescu) tam nechtěl pokračovat už před třemi měsíci v době karantény. V Rumunsku mě znají, jsem rád, že mě oslovili. Dohodli jsme se během chvilky,“ vylíčil Uhrin.

Momentálně je ještě v Česku, do Rumunska vyrazí 15. června, kdy jeho noví svěřenci budou hrát první utkání po pauze s Astrou Giurgiu. „Na zápas ještě nebudu, pak tým přeberu,“ podotkl Uhrin. Ještě než odcestuje, nechá si udělat test na COVID-19. Ten pak podstoupí i po příletu do Rumunska. Když vyjdou testy negativně, bude moct mužstvo začít hned cepovat.

Pro Dušana Uhrina mladšího je Rumunsko země zaslíbená...
Pro Dušana Uhrina mladšího je Rumunsko země zaslíbená...

Gaz Metan, za který hraje i český záložník Lukáš Droppa, se prokousal do šestičlenné skupiny o titul, momentálně figuruje na šesté pozici. „Ale ambice teď velké nemají. Řadě hráčů končí po sezoně smlouvy, budeme vytvářet nové mužstvo a připravovat se na další sezonu,“ nastínil český trenér plány. „Ovšem samozřejmě budeme i chtít získat co nejvíc bodů a skončit co nejlépe, protože čím výš jste umístěn, tím lépe je pak klub finančně odměněn. Ale teprve uvidím, jak je tým připraven,“ doplnil.

Gaz Metan může zaútočit i na pohárové příčky. „Evropské poháry klub momentálně hrát nemůže, před dvěma lety měl nějaké nedoplatky a byl z nich vyřazen. Nicméně teď se to bude řešit soudně, a snad by měl licenci na poháry dostat. Mělo se to řešit už před třemi měsíci, ale soudy během karantény nezasedaly, proto se o tom bude rozhodovat až teď,“ informoval Uhrin.

Bývalý trenér Slavie, Plzně či Mladé Boleslavi má rumunskou ligu načtenou, před vypuknutím koronavirové pandemie se dohodl na ukončení spolupráce v Dinamu Bukurešť, klub se pere s velkými finančními problémy. „Dinamu děkuji za to, že jsem zase začal trénovat. Pracoval jsem tam s fajn lidmi, to bylo velké plus. I s fanoušky jsem zadobře,“ popsal český kouč.

Rumunská liga se znovu rozjede v pátek. Uhrin první zápas v pondělí ještě nestihne, premiéru v novém působišti by si tak měl odbýt v sobotu 20. června na půdě FCSB.

INSIDER: Slavia fantasticky otupila plzeňskou zbraň. Na praporek nekoukejte
Video se připravuje ...

Kadlec po konci kariéry: Chci zůstat u fotbalu. Poker? Baví mě, ale asi ne
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud