Adam Procházka
11. února 2020 • 09:12

Potvrzeno! Tijani jde z Jihlavy do Slavie: Klub i já máme nejvyšší ambice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to definitivní. Mohamed Tijani je novou posilou Slavie. Obránce z Pobřeží slonoviny přichází do Edenu z Jihlavy na půlroční hostování s následnou opcí. „Slavia má stejně jako já nejvyšší možné ambice. Jsem rád, že tu mohu být,“ uvedl 22letý stoper.



Měla o něj zájem Sparta, nakonec ale míří do Slavie. Mohamed Tijani byl kousek od toho, aby oblékal rudý dres, zájem z Letné ale opadl po zdravotní prohlídce a odhalených problémech s předním zkřížený vazem v koleni. Nakonec je z toho ale přeci jen přesun z Jihlavy do Prahy. Minimálně na jaře bude stoper z Pobřeží slonoviny hrát v červenobílém.

Do Edenu přichází Tijani na půlroční hostování, které by dle informací iSport.cz mělo vyjít na tři miliony korun, s následnou opcí. Pokud by ji Slavia následně uplatnila, mělo by putovat na Vysočinu dalších šest milionů korun.

Mohamed Tijani je novou posilou Slavie
Mohamed Tijani je novou posilou Slavie

„Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Rád bych touto cestou pozdravil slávistické fanoušky a poděkoval všem lidem v klubu za to, že tu mohu být. Slavia má stejně jako já nejvyšší možné ambice. Chtěl bych se zde předvést v co nejlepším světle a přispět k tomu, aby se Slavia udržela na své současné pozici nejlepšího českého klubu,“ uvedl pro klubový web Tijani, který prošel mládežnickou akademií Rayo Vallecano, hrál také za Vyškov.

V Jihlavě stihl nastoupit do 30 ligových a třech pohárových utkání, v nichž vstřelil jednu branku. „Za uplynulý rok prokázal Momo velký sportovní progres a potvrdil potenciál, který jsme v něm viděli už během jeho působení ve Vyškově. Svými výkony v našem dresu zaujal celou řadu předních českých klubů a těší nás, že zájem o něj pokračoval i po nedávném nezdařeném přestupu na Letnou," konstatoval ředitel jihlavského klubu Jan Staněk. 

„Momovi přejeme, aby ve svém fotbalovém růstu pokračoval i v Edenu. Na Vysočině za krátkou dobu zanechal hlubokou stopu, a to jak v klubu, tak i u našich fanoušků," dodal Staněk. 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud