Jan Malý
27. září 2020 • 05:00

Co ukázala Slavia: test náhradníků, otazník u Musy i netradiční šutér

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
1
  • Co ukázali fotbalisté Slavie v utkání proti Slovácku?Co ukázali fotbalisté Slavie v utkání proti Slovácku?FOTO: Koláž iSport.cz

    Slavia půjde do odvety play off Ligy mistrů proti Midtjyllandu odpočinutá a také dobře naladěná. Červenobílí setnuli v 5. kole FORTUNA:LIGY ve velmi netradiční sestavě Slovácko 3:0. Český mistr zvládl ošemetný zápas velmi obstojně, nesehranost nebyla takovým limitem, v zápase se předvedl jako střelec stoper Ondřej Kúdela, favorit měl i štěstí. Mrzutostí byl ošklivý střet Petara Musy s brankářem Vítem Nemravou.

  • Slavia splnila hlavní cíle

    Slavia nepředvedla výkon bez chyb, zvlášť ve druhém poločase jí chyběla elegance a Slovácko mělo několik příležitostí utkání zdramatizovat. Ovšem sestava plná dosud ne tolik prověřených jmen zvládla utkání dobře, velmi obstojně. Dost nadějně se z nováčků jevil třeba záložník Ondřej Lingr. To, že se tato jedenáctka představila společně na hřišti úplně poprvé, se jako takový limit neukázalo. Červenobílí získali tři body, dobře se naladili na odvetu play off Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu, pošetřili opory. Hlavní cíle pro zápas se Slováckem se jim podařilo splnit perfektně.

    Trpišovský: Skvělý start, mrzí mě zahozené šance
    Video se připravuje ...

  • Střelec Kúdela

    Platí za spolehlivého obránce, který přijme jakoukoliv roli v týmu. Proti Slovácku velel slávistický stoper Ondřej Kúdela zcela neobvykle poskládanému výběru jako kapitán a přidal i nečekaný příspěvek v ofenzivě. Poprvé v lize dal v jednom utkání dvě branky, které určily výhru „sešívaných“. Hned na začátku proměnil penaltu, po necelé půlhodině krásně trefil odražený míč a překonal brankáře Víta Nemravu. Přihlásil se o místo v sestavě pro odvetu proti Midtjyllandu?

    Slavia - Slovácko: Kúdela nádhernou ranou z voleje zvyšuje na 2:0!
    Video se připravuje ...

    Kúdela: Až moc ideální večer. Penaltu mu svěřil Musa
    Video se připravuje ...

  • Nad Musou je po ošklivém střetu otazník

    Byl to ošklivý moment. Krátce před koncem prvního poločasu upaloval slávistický útočník Petar Musa za míčem, proti němu se vydal gólman soupeře Vít Nemrava. Mladý Chorvat byl u míče o chvilku dřív, soupeř ho pak drsně trefil. Musa měl na noze pořádný šrám. Je otázkou, zda bude fit na středeční duel proti Midtjyllandu. „O půlce v kabině brečel bolestí. Pak se to uklidnilo, jel na vyšetření, doufám, že bude v pořádku. Netroufám si odhadovat, jestli bude na odvetu,“ krčil rameny trenér Jindřich Trpišovský. Byla by to mrzutost, vytáhlý forvard by se minimálně v nějaké části utkání proti dánskému šampionovi hodil.

    Slavia - Slovácko: Musu dojel brankář Nemrava, chorvatský útočník musel střídat
    Video se připravuje ...

  • Skvělé starty „sešívaných“ pokračují

    Slavia měla zase drtivý start a nástupy do zápasů by si mohla nechat patentovat a vyučovat je. Červenobílí počtvrté v pěti kolech vstřelili první gól v úvodní pětiminutovce a opět se rychlou brankou odrazili k vítězství. Soupeři se na její silné začátky připravují, ale zatím se v nich mistrovi nedokázali kromě Pardubic ubránit. Hosté z Uherského Hradiště zaváhali hned po pár desítkách vteřin, brankář Nemrava nezkrotil míč, Stanislav Hofmann fauloval a Ondřej Kúdela proměnil penaltu.

    Slavia - Slovácko: Penalta po minutě! Hofmann stáhl Kuchtu k zemi
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Slavia - Slovácko: Kúdela suverénně proměnil penaltu, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Štěstí i tradičně spolehlivý Kolář

    Záložník Slovácka Lukáš Sadílek možná ještě teď kroutí hlavou nad tím, že jeho hlavička krátce po změně stran skončila nejdřív na jedné tyči a pak se odrazila do druhé. Milan Petržela pár minut poté pálil do břevna. Slavia měla dost štěstí. A když bylo potřeba, vykasal se stejně jako ve středu proti Midtjyllandu brankář Ondřej Kolář. Klíčový zákrok předvedl v 67. minutě, když při dvoubrankovém vedení bravurně vytáhl střelu Sadílka na roh.

    Slavia - Slovácko: Kolář podržel sešívané! Výborně zasáhl proti Sadílkově ráně
    Video se připravuje ...

  • SESTŘIH: Slavia - Slovácko 3:0. Krutý výsledek pro hosty, vynikající duel rozhodl Kúdela
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud