Martin Pešout
9. dubna 2024 • 12:40

Červená Sparta: nejméně fauluje, ale má 11 vyloučení. Blikance i oplácení

Vstoupit do diskuse
32
  • Video se připravuje ...

    Sparta v zápasech herně dominuje, je v častém držení míče. Přesto sbírá červené karty jak na běžícím páse. Má jich na kontě devět, nejvíc z celé ligy (jednu dostala ještě v Evropské lize a další v MOL Cupu). Přitom se dopustila jen 281 faulů, spolu s Olomoucí ze všech nejméně. A žlutých napomenutí nasbírala 49, což je druhý nejnižší počet po Českých Budějovicích. Odpověď na množství vyloučení je tak nasnadě: nedisciplinovanost, blikance a oplácení. „Na podzim jsme dostali šest červených karet v devatenácti zápasech, což je hrozně moc,“ lamentoval Brian Priske po polovině soutěže. Jak vidno, na jaře je trend podobný. Připomeňte si všechny dosavadní sparťanské disciplinární prohřešky probíhající sezony.

  • 5. kolo 19. 8. 2023

    Teplice - Sparta 1:1
    45+3. minuta
    Ladislav Krejčí

    Letenští poprvé v ligovém ročníku ztratili body v 5. kole na teplických Stínadlech. Prsty v tom mělo vyloučení kapitána Ladislava Krejčího. Ten fauloval unikajícího Daniela Filu. Sudí Volek sice nejprve tasil pouze žluté napomenutí, po intervenci VARu ale své rozhodnutí přehodnotil a Krejčího poslal do sprch. Přesilovku Teplice proměnily ve vyrovnávací gól Mohameda Jásira na konečných 1:1.

    Teplice - Sparta: Krejčí stáhl Filu a po intervenci VAR byl vyloučen!
    Video se připravuje ...

  • 6. kolo 27. 8. 2023

    Sparta - Karviná 3:1
    57. minuta
    Adam Karabec 

    Hned o zápas později nedohrál Adam Karabec. Po karvinském Dominiku Žákovi se ohnal loktem, zasáhl ho do obličeje a po zhlédnutí situace u videa nebylo co řešit. Karabec přitom tehdy vůbec poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě. „Neakceptovatelné, bude toho litovat,“ soptil Priske. Možná i vinou tohoto momentu nemá talentovaný štírek na Letné snadnou pozici.

    Sparta - Karviná: Karabec trefil mimo hru Žáka loktem. Nesportovní chování a vyloučení!
    Video se připravuje ...

  • 9. kolo 24. 9. 2023

    Slavia - Sparta 1:1
    88. minuta
    Ladislav Krejčí

    Proslulá rvačka během podzimního derby. Ladislav Krejčí se v závěru souboje se Slavií postrkal s Janem Bořilem a červené karty vyfasovali oba dva. Na trávníku nebyli jedinými hříšníky, vždyť se hřiště na chvíli proměnilo na „válečnou zónu“. Spor lídrů pražských „S“ pokračoval u disciplinárky: Bořil vyfasoval čtyřzápasový distanc, Krejčí polovinu.

    Slavia - Sparta: Bořil se pral s Krejčím, oba vyloučeni. Rvačka mezi střídačkami! ČK pro Řeháka i Baranka
    Video se připravuje ...

  • 11. kolo 8. 10. 2023

    Hradec Králové - Sparta 1:3
    19. minuta
    Victor Olatunji

    Naopak trochu nevinně v tom byl v rámci duelu v Hradci Králové Victor Olatunji. Ten byl vyloučen na novém „Malšáku“ už v 19. minutě po dvou žlutých kartách. Nejprve sestřelil Václava Pilaře, jenže jeho následný vzdušný souboj s Ondřejem Ševčíkem byl sporný. Olatunji uviděl druhou žlutou, ta ale podle pozdějšího verdiktu komise rozhodčích neměla padnout. „Hráč ve výskoku nejdříve zahrál míč hlavou a následně došlo ke kontaktu se soupeřem. Jednalo se o přestupek, ale nebyl to bezohledný zákrok, žlutá karta neměla být udělena," znělo vysvětlení. Sparta navzdory dlouhému oslabení zvítězila 3:1.

    Hradec Králové - Sparta: Olatunji po přísné druhé žluté míří už v 19. minutě do sprch
    Video se připravuje ...

  • 18. kolo 9. 12. 2023

    Sparta - Jablonec 3:0
    58. minuta
    Martin Vitík

    Ostrý duel se hrál na Letné v prosinci. Jablonecký David Štěpánek po šlapáku na Lukáše Haraslína vyvázl se žlutou kartou, naopak Martin Vitík červenou dostal. V 58. minutě Jovovič vysunul do uličky Černáka, toho zezadu podrazil právě Vitík. I on byl přitom původně pouze napomenut, verdikt pozměnil VAR.

    Sparta - Jablonec: Vitík v tutovce zastavil Černáka, po zásahu VAR červená, ale ne penalta!
    Video se připravuje ...

  • 19. kolo 17. 12. 2023

    Sparta - Teplice 2:1
    4. minuta
    Lukáš Sadílek

    O týden později se červenalo rovněž, a to po zákroku Lukáše Sadílka. Ten zatáhl za záchrannou brzdu po mizerné rozehrávce brankáře Petera Vindahla. Sadílek atakoval Michala Bílka, který by asi dával do prázdné. O chvilku později navíc skóroval Jásir. Pražané přesto v dlouhém oslabení otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch a vyhráli 2:1.

    Sparta - Teplice: Po bídné rozehrávce Vindahla zatáhl za záchrannou brzdu Sadílek, ČK!
    Video se připravuje ...

  • 23. kolo 3. 3. 2024

    Sparta - Slavia 0:0
    86. minuta
    Angelo Preciado

    V opatrném jarním derby se Slavií (0:0) přišel první Preciadův blikanec. Tomáš Řepka sice už ve sparťanské kabině nesedí, v Ekvádorci má ale zdatného nástupce. Ten byl v závěru březnového derby zřetelně přistrčen a tedy faulován Janem Bořilem, což hlavní arbitr správně odpískal. Emocionální wingbek se přesto po Bořilovi ohnal kopačkou a zasáhl jej do stehna. Slávista sice ochotně spadl, za zřejmé nesportovní chování ale nemohlo přijít nic jiného než červená karta. A také třízápasová stopka.

    Sparta - Slavia: Blikanec! Preciado se kolíky ohnal po Bořilovi a byl vyloučen
    Video se připravuje ...

  • 24. kolo 10. 3. 2024

    Plzeň - Sparta 4:0
    52. minuta
    Ladislav Krejčí

    Na nedávném sparťanském debaklu v Plzni (0:4) mělo také zásadní podíl vyloučení Ladislava Krejčího. Ten se vyfauloval na domácím čahounovi Tomáši Chorém. Nejprve jej nedovoleně atakoval v nastavení úvodního dějství a brzy po pauze ho dramaticky přišlápl. Řev Chorého byl slyšet až za stadion. Krejčí byl ovšem vyloučen správně. „Rozhodčí udělil žlutou a následně červenou kartu hráči hostujícího družstva (Krejčímu) za podražení soupeře zezadu v souboji o míč. Z hlediska udělení osobního trestu šlo o hraniční situaci, nejednalo se o chybu rozhodčího," uvedla komise.

    Plzeň - Sparta: Krejčí se vyfauloval na Chorém, druhá žlutá byla přísnější
    Video se připravuje ...

  • 27. kolo 7. 4. 2024

    Sparta – Mladá Boleslav 1:1
    59. minuta
    Angelo Preciado

    Sotva Preciadovi vypršel trest, přišel další jeho úlet. Sparta s Mladou Boleslaví sice prohrávala, ale ještě do přestávky dokázala srovnat. Svůj nápor by možná přetavila v rozhodující gól nebýt dalšího zbytečného vyloučení. Preciado upadl ve vápně po střetu se Salomonem Sakalou, který mu ihned naznačoval, že simuluje. Preciado se po něm ohnal loktem a červená byla na světě. Letenští měli i v deseti převahu, absence jednoho hráče v poli ale byla znát.

    Sparta - Mladá Boleslav: Další Preciadův zkrat. Loktem oplácel Sakalovi. Vyloučení!
    Video se připravuje ...

  • Evropská liga, 15. 2. 2024

    Galatasaray – Sparta 3:2
    80. minuta
    Matěj Ryneš

    Letenští se nevyvarovali disciplinárních prohřešků ani v Evropě. V úvodním zápase prvního jarního kola úspěšně čelili tureckému peklu v Istanbulu. Stav byl 2:2 a soupeř šel do deseti. Přesilovku ale záhy ukončil Matěj Ryneš. Chytře si počíhal na míč, který ztratil domácí Yilmaz. Když se sparťan rozběhl, rozmáchl se a levou paží trefil právě Turka poblíž klíční kosti. Yilmaz využil situace, teatrálně se skácel a Ryneš obdržel druhou žlutou kartu. V nastavení pak Galatasaray rozhodl gólem na 3:2, nicméně v odvetě byla mnohem úspěšnější Sparta a postoupila dál.

    Skleslý Matěj Ryneš Skleslý Matěj RynešFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Čtvrtfinále MOL Cupu, 28. 2. 2024

    Slavia – Sparta 2:3pp.
    120+7. minuta
    Jaroslav Zelený

    Pikantní čtvrtfinálové derby v rámci domácího poháru nedokončil Jaroslav Zelený. Ten uviděl dvě žluté karty v úplném konci prodloužení (120+5. a 120+7.). Když zatáhl Mojmíra Chytila mířícího k vápnu, věděl, že dohrál. Nicméně ho to mrzet příliš nemuselo, Slavia ztrátu 2:3 v posledních vteřinách už neměla šanci dostihnout. Zelený jen přišel o následující ligové derby.

    SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:3p. Drama rozsekl Karabec z penalty
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
32

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud