18. listopadu 2021 • 18:00

INSIDER U21: Suchopárek jde na Lvíčata přísně. Kdo roste pro áčko?

Autor: isport tv, dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentační tým do 21 let má za sebou první půlrok pod vedením trenéra Jana Suchopárka, který má za úkol dostat mužstvo na EURO 2023 v Rumunsku a Gruzii. Po šesti kvalifikačních zápasech drží lvíčata ve skupině první příčku, druzí Angličané však mají dva duely k dobru. Co všechno se povedlo a kdo roste v oporu A-týmu, o tom už více Insider s fotbalovým expertem deníku Sport Jakubem Dvořákem.



Nejproduktivnější hráč nechal tým na holičkách. Tak by se dala popsat epizodní role Adama Karabce v utkání ve Slovinsku (1:1). V posledním soutěžním duelu roku 2021 se 18letý záložník nechal po dvou zbytečných žlutých kartách vyloučit už v 30. minutě.

Jak si to vysvětlit? A mohla za Karabcův zkrat i zkroušená nálada z klubu, kde pravidelně nehraje a není v optimální formě? „Adamovo současné rozpoložení určitě hrálo roli, ale po první žluté kartě jej lavička varovala, aby se nenechal vyprovokovat a za pět minut byl na cestě do sprchy,“ souhlasí redaktor Jakub Dvořák. 

Zároveň však dodává, že by nemělo být omluvou. „Způsob, jakým se Karabec proti Slovinsku prezentoval, jej limituje i ve FORTUNA:LIZE. Jakmile tým není na míči a nemůže hrát kombinační fotbal, vypíná,“ dodává na adresu sparťanského záložníka fotbalový expert Sportu.

Co dalšího v Insideru o reprezentaci do 21 let zaznělo:

  • Jakou známku by si mladíci zasloužili za úvodních šest zápasů kvalifikace?
  • V čem je trenér Jan Suchopárek jiný než jeho předchůdce Karel Krejčí?
  • Podepsala se na Adamu Karabcovi frustrace z klubu?
  • Která lvíčata by se mohla v budoucnu stát tahouny A-týmu?
  • V čem nejvíc Češi v porovnání s Angličany zaostávali?
  • Co jsou naopak plusy, které by se u hry lvíčat za letošní podzim dala vypíchnout?

Česká jednadvacítka před zápasem proti Anglii (zleva): Tomáš Čvančara, Martin Vitík, Jan Žambůrek, Adam Karabec, Jan Knapík, Václav Sejk, Michal Fukala, Adam Gabriel, Pavel Šulc, Matěj Kovář, Filip Kaloč
Česká jednadvacítka před zápasem proti Anglii (zleva): Tomáš Čvančara, Martin Vitík, Jan Žambůrek, Adam Karabec, Jan Knapík, Václav Sejk, Michal Fukala, Adam Gabriel, Pavel Šulc, Matěj Kovář, Filip Kaloč

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud