30. září 2020 • 09:35

Messi vyzval k jednotě: Jestli jsem udělal chyby, tak jen pro dobro Barcelony

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nedávném úmyslu odejít z Barcelony a ostré kritice vedení dlouholetý kapitán Lionel Messi uznal svou chybu a všechny fanoušky katalánského klubu vyzval k jednotě. V rozhovoru pro tamní deník Sport argentinský fotbalista zdůraznil, že chce za vším udělat tlustou čáru, a pokud nějaké chyby udělal, tak to bylo jen pro dobro Barcelony.



„Po tolika názorových rozdílech to chci všechno ukončit. Všichni musíme táhnout za jeden provaz a věřit, že to nejlepší teprve přijde. Že budeme mít úspěšnou sezonu,“ řekl třiatřicetiletý útočník a šestinásobný nejlepší fotbalista světa.

Messi oznámil koncem srpna Barceloně, že chce po dvaceti letech odejít. Nakonec zůstane, protože se s klubem nemínil pouštět do soudního sporu o to, zda může tým opustit zadarmo. Mimo jiné uvedl, že „management klubu vedený (prezidentem Josepem Mariou) Bartomeuem je katastrofa.“

Následovala další kritika kvůli tomu, jak se vedení zachovalo k jeho dlouholetému parťákovi v útoku a kamarádovi Luisi Suárezovi. Uruguayskému fotbalistovi po příchodu nového kouče Ronalda Koemana oznámili, že už se s ním nepočítá. Třetí nejlepší střelec barcelonské historie odešel do Atlética Madrid.

Philippe Coutinho, Ansu Fati a Lionel Messi z Barcelony si užívají gólovou radost v utkání proti Villarrealu
Philippe Coutinho, Ansu Fati a Lionel Messi z Barcelony si užívají gólovou radost v utkání proti Villarrealu

Nyní se Messi snaží vše znovu urovnat. „Musíme jako barcelonští fanoušci držet pohromadě a jít stejným směrem. Převezmu zodpovědnost za své chyby, jestli jsem je udělal. A pokud ano, tak jen proto, aby byla Barcelona silnější a lepší. Spojení vášně a motivace je jediný způsob, jak dosáhnout našich společných cílů,“ prohlásil.

V neděli už si některé fanoušky možná částečně udobřil, protože v úvodním ligovém zápase nové sezony proti Villarrealu se gólem z penalty podílel na suverénní výhře 4:0.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud