22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 2. 2022
16:19
26. 2. 2022
Rusko

Alexander Ovečkin se poprvé vyjádřil k ruské invazi na Ukrajinu. Ve svých odpovědích se sice oháněl slovy o míru, konání ruského prezidenta Vladimira Putina ovšem otevřeně neodsoudil. Svým přístupem namíchl legendu českého hokeje Dominika Haška (57), který se do hvězdy NHL nekompromisně opřel a nešel daleko ani pro ostré výrazy. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
16:15
26. 2. 2022
Rusko

Jednou z mála blížících se velkých sportovních akcí v Rusku, které ještě nebyly v reakci na napadení Ukrajiny odpískány, je volejbalové mistrovství světa 2022. Mezinárodní federace FIVB se k rušení zatím nemá, proti čemuž se ozývají protesty i z českého prostředí. „Jako člen výboru českého volejbalového svazu jsem rád, že jsme jasně jako federace řekli, že důrazně odsuzujeme agresi na Ukrajině, že podporujeme nezávislost Ukrajiny a že chceme, aby FIVB neorganizovala MS ve volejbale mužů v roce 2022 v Rusku. Na víc nemáme mandát, ale myslím, že je to jasný signál, na jaké straně stojíme. Klub VK Karlovarsko se plně ztotožňuje s touto rétorikou a zásadně nesouhlasí s organizací MS 2022 v Rusku,“ uvedl člen výkonného výboru České volejbalové federace a prezident Karlovarska Jakub Novotný.

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
15:51
26. 2. 2022
Fotbal

Ligové fotbalové kluby podpořily Ukrajinu čelící ruskému útoku. V Liberci se před šlágrem 23. kola se sousedním Jabloncem držela minuta ticha, hráči Bohemians 1905 zase před duelem s Baníkem Ostrava vyběhli ve speciálních tričkách. Ukrajinu povzbudili i fanoušci při utkání Slovácka proti Mladé Boleslavi, kteří rovněž skandovali proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi...

Fotbalisté Bohemians při nástupu před zápasem podpořili napadenou Ukrajinu Kluby Liberec a Jablonec před derby podpořily Ukrajinu Podpora Ukrajině od kotle Slovácka na zápase s Boleslaví
Zprávy ze dne 26. 2. 2022
15:19
26. 2. 2022
 

Norská lyžařská federace nechce, aby se ruští sportovci zúčastnili blížících se závodů SP v Norsku. V příštích týdnech bude Norsko hostit závody elitního seriálu ve sjezdovém lyžování, běžeckém lyžování, skocích na lyžích a severské kombinaci. „Ruské porušování mezinárodního práva a útoky na ukrajinský lid vyžadují mezinárodní odsouzení a sankce. Sport nemůže stát stranou a zůstat pasivní k tomu, co se právě děje. Vzkaz Norské lyžařské federace Rusku a ruským sportovcům je naprosto jasný - nechceme vás tady,“ uvedla federace.

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
15:15
26. 2. 2022
 

„Strašně bych si přála, aby boje probíhaly vždycky jen na sportovištích a na sjezdovkách. Tohle je prostě úplně šílené, co se děje,“ popisovala své pocity ze současné situace ve světě Ester Ledecká, která vyhrála sjezd ve švýcarské Crans Montaně. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
13:42
26. 2. 2022
Fotbal

Fotbalová Slavia chce nabídnout kapacity v Edenu pro ubytování uprchlíků před válkou:

Zprávy ze dne 26. 2. 2022
13:36
26. 2. 2022
Rusko
Zprávy ze dne 26. 2. 2022
13:19
26. 2. 2022
Rusko

Národní sportovní agentura (NSA) nebude ruským sportovcům vydávat povolení ke vstupu do Česka. Předseda NSA Filip Neusser se kvůli jednotnému postupu v otázce zápasů s ruskými reprezentanty v neděli sejde s šéfy největších českých sportovních svazů. „Situace na Ukrajině je kritická a je potřeba přecházet od řečí k činům. V součinnosti s kroky vlády ČR jsem dnes rozhodl o okamžitém zastavení vydávání povolení ke vstupu pro sportovce Ruské federace,“ uvedl Neusser.

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud