27. dubna 2024 • 12:45

Přestupy v extralize ONLINE: Vary vítají odchovance. Medailista v Hradci

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 21. 2. 2023
14:59
21. 2. 2023
Vítkovice

Před koncem základní části přicházejí Vítkovice o jednoho ze zkušených útočníků. V momentálně druhém týmu Tipsport extraligy předčasně končí Rostislav Marosz. K rozvázání smlouvy došli Ostravané s jednatřicetiletým rodákem z Třince po vzájemné dohodě. Důvod ale neuvedli. „Rozešli jsme se korektně,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web. V nynějším ročníku odehrál Marosz ve vítkovickém dresu 38 utkání s bilancí 4 góly a 12 asistencí.

Zprávy ze dne 14. 2. 2023
12:34
14. 2. 2023
Vítkovice

Vypadá to, že Robert Bukarts nakonec odolal vábení brněnské Komety a ve Vítkovicích podepsal novou dlouholetou smlouvu. „Bylo to korektní jednání na úrovni. I my i Roberts jsme vzájemně měli eminentní zájem na pokračování naší spolupráce. Celou situaci jsme řešili, Roberts nejprve konzultoval své pokračování u nás s trenéry, kteří byli jednoznačně pro,“ popisuje majitel Ridery Aleš Pavlík. 

„Buky je zkušený a hlavně velice produktivní hráč. Vždycky u nás byl. Letos se mu daří a je vidět, že je u nás spokojený a rád. Takže nový víceletý kontrakt je z obou stran jen logickým vyústěním. Já osobně jsem rád, že jsme se dohodli. Za mě je to jasný vzkaz všem našim fanouškům a rázné ukončení všech spekulací o tom, že by Buky měl kamkoliv odejít,“ podotkl sportovní ředitel Roman Šimíček.

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:16
31. 1. 2023
Vítkovice

Potvrzeno. Do Česka se po necelé sezoně v Rakousku vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší hráč Sparty či Litvínova bude hrát za Vítkovice, které na jednatřicetiletého brněnského rodáka ukázaly jako na vhodnou posilu pro play off. „Je to nepříjemný soupeř pro každého, kdo stojí na druhé straně.  V jeho příchodu vidíme jednoznačně přínos a plus do týmu. Máme velkou radost, že se nám Richarda podařilo získat, protože jsme z extraligových týmů nebyli jediní, zájem o něj projevily i další top týmy. Jsme rádi, že jsme tuhle přetahovanou vyhráli,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.     

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
16:11
31. 1. 2023
Vítkovice

Do Tipsport extraligy se zřejmě vrací známý útočník. Po necelé sezoně strávené v Rakousku se do Česka vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší střelec Mountfieldu HK, Sparty či Litvínova o rozloučení se v klubu Pioneers Vorarlberg a návratu do vlasti se svěřil na svém Instagramu. Kam zamíří? Spekuluje se, že těsně před přestupovou uzávěrkou posílí druhé Vítkovice.

Zprávy ze dne 11. 1. 2023
15:45
11. 1. 2023
Vítkovice

Obránce Jakub Stehlík prodloužil smlouvu a bude dál hrát za Vítkovice. Vedení ostravského klubu, který je na prvním místě extraligové tabulky, o tom informovalo na webu. Sportovní ředitel klubu Roman Šimíček označil Stehlíka za spolehlivého a zkušeného beka. „Je to takový ten typ, jak se říká dělník ledu, které taky v sestavě potřebujete, aby tým byl úspěšný. U nás ve Vítkovicích je už dvě sezony a odvádí velice dobré výkony,“ řekl Šimíček. 32letý Stehlík hrával v minulosti extraligu i za Chomutov. Ve Vítkovicích je od sezony 2021/22, v tomto extraligovém ročníku odehrál 29 zápasů, dal gól a na tři nahrál.

Zprávy ze dne 29. 12. 2022
14:01
29. 12. 2022
Vítkovice

Útočník Rastislav Dej a obránce Lukáš Kovář podepsali ve Vítkovicích nové víceleté smlouvy. Ostravský klub to oznámil na svém webu. Čtyřiatřicetiletý Dej nastupuje za Vítkovice již šestou sezonu, třicetiletý Kovář je pevnou součástí obrany svého mateřského klubu třetím rokem po sobě.

Zprávy ze dne 28. 12. 2022
21:25
28. 12. 2022
Vítkovice

Americký útočník Peter Mueller z Vítkovic zpátky do Brna? Během přímého přenosu 32. kola Tipsport extraligy mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví (5:2) to do éteru vypustil komentátor Ondřej Zamazal z České televize. Na rovinu s tím, že jde o spekulaci. Vítkovický sportovní ředitel Roman Šimíček to sám bezprostředně po zápase dementoval. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 13. 12. 2022
16:27
13. 12. 2022
Vítkovice

Miloš Holaň podepsal novou smlouvu s Vítkovicemi. Kouč průběžně vedoucího týmu extraligy se s vedením ostravského klubu dohodl na novém, dvouletém kontraktu. Klub o tom informoval na svém webu. „Za sebe i za celý klub mám radost, že naše vzájemná spolupráce bude pokračovat,“ uvedl majitel klubu Aleš Pavlík. Také Holaň pokračování spolupráce vítá. „Samozřejmě mám obrovskou radost. Vedu tým v klubu, kde jsem osobně vyrůstal, a má motivace s mužstvem dosáhnout úspěchu je největší, jaká jen může být. Moc si toho vážím. Věřím a moc si přeju, aby výsledkem naší společné práce ve Vítkovicích byl úspěch, na který my všichni tady společně už tak dlouho čekáme,“ prohlásil, jenž na vítkovické střídačce působí od prosince 2020.

Miloš Holaň podepsal s Vítkovicemi novou, dvouletou smlouvu
Zprávy ze dne 7. 12. 2022
12:44
7. 12. 2022
Vítkovice

Vedení Vítkovic si pojistilo služby dalšího hráče. Několik dní poté, co se Ostravané dohodli na nové smlouvě s útočníkem Petrem Chlánem se do budoucna upsal také obránce Mário Grman. Slovenský zadák, který k momentálně druhému týmu v extraligové tabulce přišel v létě z Finska, prodloužil kontrakt o dva roky. „Mário je mladý perspektivní bek, který ale má i řadu zkušeností. Je to slovenský reprezentant a i v dosavadním průběhu sezony odváděl zatím v našem dresu výborné výkony. Proto jsme rádi, že jsme se domluvili na další spolupráci v našem týmu,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 20. 10. 2022
10:43
20. 10. 2022
Vítkovice

Bývalý vynikající obránce Roman Polák se v pátek oficiálně rozloučí s hokejovou kariérou. Před extraligovým zápasem Vítkovic proti Liberci vhodí čestné buly. „Roman patří mezi nejlepší hokejisty své generace, pro Vítkovice i český hokej toho udělal hodně. Zaslouží si pořádnou oslavu a důstojné ukončení profesionální kariéry,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček na klubovém webu.

Zprávy ze dne 24. 8. 2022
11:55
24. 8. 2022
Vítkovice

Vítkovicemi trénuje, připravuje se na nadcházející sezonu, ale do žádného zápasu ještě nenaskočil. Vynechal i turné ve Švýcarsku a Francii, ze kterého se Ostravané v neděli vrátili. Co je s Robertsem Bukartsem? Počítá se s ním ve Vítkovicích dál? Podle všeho ano. Bukarts má ve středu poprvé naskočit do přípravného duelu proti Kometě Brno (17.30). Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 28. 6. 2022
12:12
28. 6. 2022
Vítkovice

Vedení Vítkovic přivádí zajímavou posilu do obrany. Po třech letech ve Finsku se do Tipsport extraligy stěhuje slovenský zadák Mário Grman, který uzavřel roční kontrakt. Pětadvacetiletý účastník posledního mistrovství světa a člen bronzového olympijského výběru už má s Českem zkušenosti. Před čtyřmi roky oblékal dres Chomutova. Nyní přichází k Ostravanům alespoň částečně zacelit díru po loučícím se Romanu Polákovi. „Nahradit Romana na sto procent samozřejmě nejde, ale chtěli jsme podobného hráče. Vize byla – pravák, defenzivní, první, maximálně druhá obrana. Dostali jsme tip na Mária Grmana a věříme, že v tomto směru nám může pomoci,“ uvedl trenér Miloš Holaň pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 8. 6. 2022
8:22
8. 6. 2022
Vítkovice

V extralize bouchla přestupová bomba! V brněnské Kometě se po čtyřech sezonách loučí dosavadní superstar Peter Mueller. Nově bude americký snajpr oblékat dres Vítkovic! S ostravským celkem se měl dohodnout na dvouleté smlouvě. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 12. 5. 2022
14:42
12. 5. 2022
Vítkovice

Velkou oporu ztrácí Vítkovice! Navzdory platnému kontraktu v ostravském klubu končí ruský obránce Alexej Solovjev. Podle klubu jsou na vině administrativní překážky související se současnou politickou a bezpečnostní situací v Evropě. Solovjev nedostane víza, musí zůstat v Rusku a dohodl se na nové smlouvě v Novosibirsku z KHL. Do risku jít Vítkovice nechtěly. „Je to velká škoda,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Roman Šimíček. Ve 47 zápasech včetně play off si připsal 30 bodů (12+18).

Ruský obránce Alexej Solovjev končí ve Vítkovicích
Zprávy ze dne 6. 5. 2022
12:29
6. 5. 2022
Vítkovice

Vítkovice představily posilu do zadních řad. Po konci v Pardubicích přichází zkušený slovenský obránce Juraj Mikuš. „Na Juraje máme velice dobré reference. Výškově nám zvedne obranu. Přitom, na to jak vysoký je, je dobrým bruslařem. Je to zkušený hráč, se kterým počítáme do přesilovek i oslabení. Umí být produktivní, má přehled, dobrou rozehrávku. Nezastírám, že si od něj hodně slibujeme,“ přiznal pro klubový web trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Zprávy ze dne 5. 5. 2022
10:05
5. 5. 2022
Vítkovice

Vítkovice ztrácí svého kapitána a největší osobnost týmu. Zkušený obránce Roman Polák definitivně končí kariéru! „Těch motivů bylo více. Ale tím hlavním asi je, že jsem ztratil chuť do hokeje. Nechci, aby to vyznělo špatně, ale hokej už mi z mého pohledu nevracel a nedával to, co jsem mu dával já po celou dobu, kdy jsem ho hrál. Dalším důvodem, důležitým, je zdravotní stránka. Myslím, že jsem za svou kariéru už dost trpěl a nechci zase dál prožívat nové bolesti. Uvědomil jsem si, že mě hokej už nenaplňuje, jako kdysi a dospěl jsem k závěru, že je čas to skončit. Radši teď, než abych to potom lámal přes koleno. Bylo by to pro mě horší a ani mé výkony už nebyly na odpovídající výši,“ řekl pro klubový web. Více čtěte ZDE >>>

Roman Polák v dresu Vítkovic
Zprávy ze dne 3. 5. 2022
13:59
3. 5. 2022
Vítkovice

Vítkovice hlásí posilu ze Slovenska a USA zároveň. Do Ostravy přichází americký bek Willie Raskob, který se před rokem vydal do střední Evropy a s Nitrou se stal vicemistrem Slovenska. 

 

Zprávy ze dne 3. 5. 2022
10:13
3. 5. 2022
Vítkovice

Ve Vítkovicích dostane šanci vsetínský talent Roman Půček (22), který už v minulé sezoně v Ostravě jednou nastoupil na střídavý start. Teď se do Vítkovic přesouvá natrvalo a měl by dokázat, že na extraligu má. „Roman Půček byl v našem širším kádru už v minulé sezoně. Během ní předváděl ve Vsetíně dobré výkony, patřil k nejlepším střelcům týmu v základní části. Proto jsme se rozhodli mu dát šanci a nabídnout mu místo v našem týmu pro nadcházející sezonu. Věříme, že příležitost úspěšně využije,“ říká sportovní ředitel Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
10:42
2. 5. 2022
Vítkovice

Hokejový brankář Lukáš Klimeš bude nově působit v extraligových Vítkovicích, kde doplní dosavadní jedničku Aleše Stezku. Sedmadvacetiletý gólman byl doposud kmenovým hráčem Komety Brno, nastupoval ale v první lize, naposledy v Přerově.

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
10:01
1. 5. 2022
Vítkovice

Ve Vítkovicích hlásí návrat známé tváře. Po dvou letech strávených v organizaci třineckých Ocelářů se k Ostravanům vrací obránce Daniel Krenželok. Čtyřiadvacetiletý zadák si během angažmá u Slezanů za hlavní úspěšný tým nezahrál, působil především na farmě ve Frýdku-Místku, Přerově a také v Jihlavě. Nyní míří zpět do mateřského klubu, kde se potká s útočníkem Lukášem Krenželokem, se kterým však nemá žádné rodinné pouto. „Za dva roky v Jihlavě a v třinecké organizaci posbíral nové zkušenosti a dozrál. Věříme, že u nás ještě více rozvine svůj potenciál,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web. 

Zprávy ze dne 30. 4. 2022
10:56
30. 4. 2022
Vítkovice

Čtvrtfinalisté z Vítkovic staví tým pro nadcházející sezonu. Sportovní ředitel klubu Roman Šimíček zatím do světa pustil jedenáct prodloužených kontraktů a šest jmen, která v Ostravě pokračovat nebudou. V žádné skupině zatím není kapitán a klíčová osobnost týmu Roman Polák. Podle informací Sportu je šestatřicetiletý obránce, který sezonu dohrával přes bolest se zlomeninou v noze, rozhodnutý ukončit úspěšnou kariéru. Roli klíčového beka by měl zastat zkušený Juraj Mikuš z Pardubic.

Zprávy ze dne 29. 4. 2022
13:35
29. 4. 2022
Vítkovice

Vítkovice povede i v příští extraligové sezoně trenérská dvojice Miloš Holaň, Radek Philipp. Smlouvy prodloužilo i jedenáct hráčů z kádru včetně brankářské jedničky Aleše Stezky, útočníka Lukáše Krenželoka nebo zahraničních posil Alexeje Solovjeva a Tobiase Lindberga. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. Nové smlouvy podepsali i obránci Patrik Koch, Petr Gewiese, Jakub Stehlík, Matěj Prčík a útočníci Marek Kalus, Jan BernovskýJosef Krejsa. Pokračování Solovjeva však může být komplikované. Ruský bek, který do Vítkovic přišel v říjnu, může mít problém se získáním víz.

Zprávy ze dne 28. 4. 2022
10:40
28. 4. 2022
Vítkovice

V hokejových Vítkovicích nebude v příští sezoně pokračovat šest hráčů ze stávajícího kádru. Vedení extraligového klubu na svém oficiálním webu oznámilo, že nabídku na podpis nové smlouvy nedostali brankář Daniel Dolejš, obránci Karel Plášil a Ruslan Pedan a útočníci Radovan Bondra, Rob Flick a Jan Hruška.

Zprávy ze dne 1. 2. 2022
10:13
1. 2. 2022
Vítkovice

Vítkovice přišly na poslední chvíli o Lotyše Guntise Galvinše, který skončil z osobních důvodů. Náhrada je z KHL, z Chabarovsku přichází Ruslan Pedan. Více čtěte zde >>>

Ruslan Pedan v dresu Chabarovsku
Zprávy ze dne 3. 12. 2021
9:39
3. 12. 2021
Vítkovice

Zkušený útočník Vladimír Svačina končí ve Vítkovicích. V aktuální sezoně se trápil střelecky i zdravotně, přesunuje se do prvoligového Frýdku-Místku. Oklikou se tak vrací do organizace třineckých Ocelářů, kde skončil po mistrovském titulu z roku 2019. Více čtěte ZDE >>>

Vladimír Svačina se z Vítkovic vrací do organizace Třince
Zprávy ze dne 22. 11. 2021
13:22
22. 11. 2021
Vítkovice

Švédskou posilu hlásí i Vítkovice. Dřívejší informace iSport.cz se potvrdily a Ridera přivádí 26letého útočníka Tobiase Lindberga. V klubu naopak končí po krátcé zkoušce ruský útočník Kristian Afanasijev a zkusit štěstí do zámoří odchází mladý obránce Tomáš Machů. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 9. 11. 2021
10:30
9. 11. 2021
Vítkovice

Dominik Lakatoš se z Finska vrací do Vítkovic. Čtyřiadvacetiletý útočník, který byl v uplynulé sezoně nejlepším střelcem ostravského klubu, podepsal víceletý kontrakt. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 22. 9. 2021
13:53
22. 9. 2021
Vítkovice

Potvrzeno, slovenský útočník Martin Réway (26) bude hrát Chance ligu za RT Torax Poruba. Jak o tom před dvěma týdny informoval portál iSport.cz, když se s Réwayem rozloučily Košice. „Martin v minulé sezoně opět ukázal své kvality, v základní části nasbíral třicet bodů a já jsem velmi rád, že se rozhodl pro Porubu,“ komentoval pro klubové stránky generální manažer Pavel Hinner. „Věřím, že své bohaté zkušenosti zúročí i u nás. Má neskutečný tah na branku.“ Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 22. 9. 2021
13:52
22. 9. 2021
Vítkovice

Narodil se v Mexiku, hokejovou kariéru začínal v zámoří, ale občanství má ruské. Vítkovice získaly na měsíční zkoušku útočníka Kristiana Afanasijeva (23 let). Naposledy hrál ve finském Jukuritu, kde za 32 zápasů nasbíral 13 bodů (9+4). Více čtěte ZDE>>>.

Ruský útočník Kristian Afanasijev přichází do Vítkovic na zkoušku
Zprávy ze dne 25. 8. 2021
16:13
25. 8. 2021
Vítkovice

Na extraligových, ani českých stadionech se v nové sezoně nepředstaví útočník David Stach. Bývalý hráč Kladna či Plzně po nepříliš vydařeném ročníku, během kterého se ze západu Čech stěhoval do Vítkovic, odchází do Rumunska! Bude oblékat dres SC Csíkszereda. V týmu z maďarsko-rumunské ERSTE ligy se devětadvacetiletý kladenský rodák sejde s dalšími dvěma Čechy - někdejším litvínovským obráncem Karlem Kubátem a ostříleným světoběžníkem Vojtěchem Polákem.

  

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud