Marek Stodůlka
23. dubna 2021 • 22:15

Těsný úspěch Martínka v Bělorusku! Rajnoch padl po tvrdém KO ve 2. kole

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejtěsnějším možným rozdílem, ale vyšlo to! Michal Martínek porazil na turnaji ACA 122 v běloruském Minsku soupeře Tomase Pakutinskase. Po špatné první půlce zápasu český bijec zabral a dokázal na svou stranu zvrátit druhé i třetí kolo. Vítězslav Rajnoch bohužel v hlavním předzápase prohrál s Arťomem Damkovským, když jej Bělorus knockoutoval ve druhém kole.



Pravidla ACA jsou oproti jiným organizacím trošku odlišná. Naštěstí pro Michala Martínka. Bodových rozhodčích totiž sedí kolem klece pět, ne tři. A většina z nich viděla jako vítěze pražského rodáka.

Na rozdíl od listopadové premiéry pod ruskou organizací Martínek v úvodním kole strádal. Značná váhová převaha opět hrála ve prospěch protivníka, který ji dokonale využil. Strhnul Čecha k zemi, kde jej kontroloval, snažil se nasazovat škrcení a přidávat údery, vyčerpal při tom ale vlastní fyzický fond.

Martínkovi se povedlo Pakutinskase pár sekund před koncem kola přetočit, do druhé pětiminutovky už pak oba nastupovali značně vyčerpaní. V postoji trefoval o něco lépe Pakutinskas, v závěru ale opět skončil pod českým ranařem, což se mu stalo osudným. Druhé kolo totiž rozhodovalo o vítězi, první vyhrál jasně Litevec, třetí Čech.

Michal Martínek porazil na turnaji ACA 122 v běloruském Minsku soupeře Tomase Pakutinskase.
Michal Martínek porazil na turnaji ACA 122 v běloruském Minsku soupeře Tomase Pakutinskase.

V něm se totiž povedlo Martínkovi něco podobného, jako pár minut před tím soupeři. Skvělým judistickým hodem dostal Pakutinskase pod sebe, a přestože už neměl dostatek energie, aby jej ukončil, dominoval. Mimo kontroly se snažil z boční pozice přidávat lokty a údery téměř po celou dobu pěti minut.

Oba bijci tak šli na vyhlášení nejistí, ke komu se rozhodčí přikloní. Tři z nich nabodovali zápas 29-28 pro Martínka, zbývající dva stejným skóre pro Pakutinskase. Po úvodní prohře TKO pod ruskou ligou si tak bývalý šampion Oktagonu připsal i premiérové vítězství.

Ani Vítězslav Rajnoch nezačal svou bitvu nejlépe. V pozdních večerních hodinách nastoupil proti Arťomu Damkovskému a strádal zejména rychlostně. Bohužel se mu ale nepodařilo průběh otočit tak jako Martínkovi. Soupeř mu razantně okopával žebra a v boxerských výměnách těžil ze svých rychlých úderů.

Obličej rodáka z Janovic začal pomalu červenat. Vypadal sice, že s ním rány nic nedělají, po inkasovaném kontru ve druhém kole šel ale k zemi. Snažil se ještě oklepat, jenže Damkovský prodal zkušenosti, nikam se nehrnul, počkal si a klečícího Rajnocha uzemnil dalším „granátem“ na bradu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud