20. ledna 2022 • 11:18

Mistr světa musí pryč z Barcelony. A to hned, řekl ředitel klubu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský mistr světa Osmane Dembélé do konce lednového přestupního období odejde z Barcelony. Trenér Xavi nenominoval čtyřiadvacetiletého fotbalistu do kádru pro dnešní osmifinále Španělského poháru proti Bilbau a sportovní ředitel Mateu Alemany uvedl, že útočník musí klub okamžitě opustit.



Dembélému má v červnu vypršet pětiletý kontrakt a během vleklých jednání se s klubem nedohodl na novém. Trenér Xavi tento týden prohlásil, že pokud Francouz smlouvu neprodlouží, v klubu v lednu skončí, k čemuž podle všeho skutečně dojde.

„Je zjevné, že hráč nechce v Barceloně zůstat a nechce s Barcou spojit svou budoucnost. Řekli jsme mu a jeho agentovi, že musí odejít hned, protože chceme jen hráče, kteří mají zájem u nás hrát. Doufáme, že se transfer do 31. ledna uskuteční,“ uvedl Alemany pro klubovou televizi.

Dembélé přestoupil do Barcelony v srpnu 2017 z Dortmundu za 105 milionů eur (asi 2,7 miliardy korun), ale limitovala jej častá zranění. Za čtyři a půl roku odehrál francouzský reprezentant za Katalánce jen 129 zápasů, v nichž vstřelil 31 gólů. Pokud odejde už nyní, může za něj zadlužená Barcelona získat na rozdíl od léta odstupné.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Míč je poklad, važte si ho. Jak se Barca pod Xavim vrátí ke kořenům...
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud