Jonáš Bartoš
8. června 2020 • 05:00

Momenty šlágru: zahozené tutovky, dýmovnice bez diváků i ničitel Chorý

Vstoupit do diskuse
1
  • Momenty šlágru FORTUNA:LIGY mezi Slavií a Plzní, který skončil bez branek 0:0Momenty šlágru FORTUNA:LIGY mezi Slavií a Plzní, který skončil bez branek 0:0FOTO: Koláž iSport.cz

    Velký nedělní šlágr mezi Slavií a Plzní skončil bez gólů, nicméně i tak v prázdném Edenu šlo vidět zajímavé věci. Domácí soubor zejména v prvním poločase hrozil výrazně víc, nejslibnější možnosti ale zlikvidoval pozorný gólman Viktorie Aleš Hruška. Zaujaly i další momenty, třeba strkanec Jana Bořila do bořiče Tomáše Chorého nebo dýmovnice v zamčeném stadionu, která přerušila utkání.

  • Zahozené tutovky Slavie

    Tutovek šlo v utkání napočítat opravdu hodně. V úvodu vykopával Stanciův pokus téměř z brankové čáry obránce Radim Řezník, Lukáše Masopusta vychytal pozorný Aleš Hruška. Plzeňský gólman uspěl i v přímém souboji se Stanciem ve druhém poločase. Několik dalších nebezpečných slávistických pokusů skončilo mimo bránu, případně je zablokovala plzeňská obrana. Západočeši si také leccos vypracovali - asi největší možnost, kdy Čermák hlavou lízl ve vápně centr, skončila těsně vedle levé tyčky...

    Slavia - Plzeň: Tecl předložil míč Masopustovi, toho znamenitě vychytal Hruška
    Video se připravuje ...

    Slavia - Plzeň: Provod poslal do obrovské šance Stancia, ten Hrušku nepřekonal
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Zabržděná plzeňská chlouba

    Bucha, Kalvach, Čermák. Nebezpečné plzeňské trio toužilo v Edenu rozbalit ofenzivní tanečky, kterými by skolilo ligového lídra. Jenže Slavia se na plzeňskou údernou sílu dobře připravila. Především v prvním poločase se západočeská středová osa příliš nedostala do hry, vysoké napadání Slavie nutilo hostující obránce často nakopávat balony až směrem k Beauguelovi, což rozhodně není vlastní plzeňské DNA.

    „Opět byli motorem naší hry. Hlavně v situaci, kdy nám netahala křídla a Bogymu se nedařilo držet míče. Bucha byl úžasný v kontaktu, minimálně se vyrovnal domácím. To pro nás bylo velmi podstatné. Velkou práci, zejména běžeckou, odvedl Čermák. Nicméně všichni tři měli lépe sehrát kontry v druhém poločase. Vyspěleji, produktivněji. Máme na to, abychom tyto situace lépe řešili,“ hodnotil své středové hráče trenér Guľa.

    Slavia - Plzeň: Řezníkův centr líznul Čermák a nechybělo moc, aby míč zapadl k tyči
    Video se připravuje ...

  • Guľovy taktické manévry

    Pod novým koučem dosud Plzeň jen vítězila, soupeře drtila na počkání, stačí si vzpomenout na sedmigólovou kanonádu proti Boleslavi. Jenže první poločas na Slavii, to bylo úplně jiné kafe. Slovenský kouč dobře věděl, že potřebuje něco změnit. Proto o poločase svolal realizační tým přímo na hrací plochu, kde se svými spolupracovníky ladil plán do druhé půle.

    „Děláme to skoro stabilně, jen jsme nyní zůstali venku, protože bylo potřeba na vývoj prvního poločasu okamžitě reagovat. Pro mě je důležitý i pohled svrchu, od asistenta a sportovního ředitele. Pár věcí se nám potvrdilo, cítili jsme to na lavičce stejně," vysvětlil po utkání kouč Viktorie. Plzeň se pak znatelně zlepšila. "Kluci dostali do druhé půle upravené pokyny, které okamžitě vstřebali. Neříkám, že od té chvíle jsme hráli top, ale bylo to mnohem lepší. Udělali jsme pár korektur, které bylo dobré klukům ukázat.“

    Guľa: Bod musíme brát. Pět šancí proti Slavii zatím mít nebudeme
    Video se připravuje ...

  • Dýmovnice na zavřeném stadionu

    Tribuny byly oficiálně pro fanoušky zavřené, někteří slávističtí příznivci ale stejně ke stadionu dorazili, aby alespoň zpoza tribun mohli fandit. V televizním přenosu bylo občas slyšet jejich skandování, které se ale nedá srovnat s tím, když Edenem burácí zaplněná Tribuna Sever. Fanoušci si udělali jednu kaňku - u stadionu odpálili dýmovnici, která zahalila i hrací plochu. Sudí Franěk tak musel v 70. minutě utkání na chvíli přerušit. Slávisté svým věrným příznivcům alespoň přišli po utkání poděkovat před brány stadionu.

    Slavia - Plzeň: Bez diváků a přece s dýmovnicí! V Edenu se muselo přerušit
    Video se připravuje ...

  • Ničitel Chorý x mstitel Bořil

    Do zápasu šel až v 90. minutě na závěrečné nastavení, nicméně Tomáš Chorý toho stihl hodně. Téměř okamžitě dostal žlutou kartu, už svou sedmou v sezoně. Vysoký útočník je pověstný svým agresivním stylem, v soubojích chodí na samou hranu. To poznal mladý slávistický stoper David Zima, který po setkání s Chorým tvrdě dopadl na zem a zůstal ležet. Na odvetu se okamžitě vydal slávistický kapitán Jan Bořil, který plzeňského zlého muže strčil na trávník a vyfasoval žlutou kartu.

    Útočník Plzně Tomáš Chorý v tvrdém souboji s obráncem Slavie Davidem Zimou, který zůstal ležet na trávníkuFoto FCVP/ Ladislav Nussbauer

  • SESTŘIH: Slavia - Plzeň 0:0. Šlágr bez gólů, Hruška chytil velké šance
    Video se připravuje ...

    Útočník Plzně Tomáš Chorý v tvrdém souboji s obráncem Slavie Davidem Zimou, který zůstal ležet na trávníku
    Útočník Plzně Tomáš Chorý v tvrdém souboji s obráncem Slavie Davidem Zimou, který zůstal ležet na trávníku

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud