19. srpna 2020 • 05:00

Nejlépe placení trenéři v historii české ligy: Trpišovský se zařadil za Itala

Autor: iSport.cz, jp
Vstoupit do diskuse
0
  • Jindřich Trpišovský se svou novou smlouvu zařadil na druhé místo nejlépe placených trenérů v české lizeJindřich Trpišovský se svou novou smlouvu zařadil na druhé místo nejlépe placených trenérů v české lizeFOTO: Koláž iSport.cz

    Podle informací iSport.cz už je hotovo. Jindřich Trpišovský podepsal novou smlouvu ve Slavii, má jít o tříletý kontrakt s odhadovaným příjmem 1,3 – 1,4 milionu korun. K tomu navíc stotisícový bonus za každý získaný bod. Na nejlépe placeného trenéra v historii české ligy to ale zdaleka nemá. Italský kouč Andrea Stramaccioni bral ve Spartě dokonce více jak dvakrát tolik, co současný šéf lavičky Slavie. Podívejte se na šestici nejlépe placených trenérů v historii tuzemské soutěže!

  • Jaroslav Šilhavý

    zhruba 400 000 Kč měsíčně

    Slavia

    2016-2017

    Jeho místo měl na podzim 2016 po odvolaném Dušanu Uhrinovi mladším zaujmout nejdřív Luboš Kozel, z jednání se Slavií ale nakonec couvnul. A nastoupil Jaroslav Šilhavý za podobných podmínek, které byly nabízeny Kozlovi. Udělal titul, jeho mise v Edenu ale trvala jen rok a půl.

    Kouč Slavie Jaroslav Šihlavý se raduje z triumfu nad Plzní Kouč Slavie Jaroslav Šihlavý se raduje z triumfu nad PlzníFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Karel Jarolím

    zhruba 400 000 Kč měsíčně

    Slavia

    2005-2010

    V květnu 2009 mu slávistický národ ležel u nohou, tehdy s týmem obhájil ligový titul, za zhruba tři měsíce se ale všechno začalo bortit kvůli neuváženým investicím do kádru, který navíc vypadl z předkola Ligy mistrů s Tiraspolem. Tehdy začínal výsledkový i finanční úpadek klubu.

    Karel Jarolím na tiskové konferenci. Karel Jarolím na tiskové konferenci.Foto Jaroslav Legner (Sport)

  • Václav Jílek

    zhruba 500 000 Kč měsíčně

    Sparta

    2019-2020

    Velké sparťanské zklamání. Přicházel jako člověk, který souzní s klubovou filozofií a hlavně jako ten, který už coby asistent Letnou a Strahov poznal. Za zhruba devět měsíců byl pryč, stejně jako Andrea Stramaccioni.

    Václav Jílek už není trenérem Sparty Václav Jílek už není trenérem SpartyFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Pavel Vrba

    zhruba 600 000 Kč měsíčně

    Viktoria Plzeň

    2017-2019

    Jedna z nejvýraznějších tváří české fotbalové historie, muž, který tuzemský fotbal nakopnul „evropským“ směrem přes úspěchy s Viktorií Plzeň. Přičemž jeho druhé angažmá na západě pro něj bylo výnosnější, přehoupl se přes půl milionu korun měsíčně a Viktorii znovu dovedl k titulu.

    Zamyšlený trenér Plzně Pavel Vrba Zamyšlený trenér Plzně Pavel VrbaFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jindřich Trpišovský

    zhruba 1 400 000 Kč měsíčně

    Slavia

    2017-dosud

    Žádný tuzemský trenér se mu nikdy nepřiblížil a těžko odhadovat, jestli vůbec přiblíží. „Investiční ředitel“, jak ho kdysi nazval předseda Slavie Jaroslav Tvrdík, už klubu vydělal na přestupech svých hráčů a na postupu do Ligy mistrů přes miliardu a půl. A takhle má vypadat ocenění jeho práce.

    Jindřich Trpišovský prodloužil smlouvu se Slavií Jindřich Trpišovský prodloužil smlouvu se SlaviíFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Andrea Stramaccioni

    zhruba 3 000 000 Kč měsíčně

    Sparta

    2017-2018

    Trenérem Sparty vydržel být jen zhruba devět měsíců – od června 2017 do března 2018. Prahu ale okamžitě neopustil, pořád tu má byt a se ženou ve velkoměstě dál žil, než vzal nabídku íránského Esteghlalu. Dvouletou luxusní smlouvu se Spartou na zhruba 3 miliony korun měsíčně dobral celou.

    Trenér Andrea Stramaccioni krátce po oficiálním uvedení do funkce na Letné Trenér Andrea Stramaccioni krátce po oficiálním uvedení do funkce na LetnéFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud