21. července 2022 • 21:15

SESTŘIH: St. Joseph's - Slavia 0:4. Postup na dosah, dva góly Sora

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
20
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné drama. Fotbalisté pražské Slavie vyhráli v úvodním utkání 2. předkola Konferenční ligy na hřišti gibraltarského týmu St. Joseph´s hladce 4:0. Za dvaatřicet minut se dvakrát trefil po centrech útočník Yira Sor, těsně před koncem prvního poločasu zvýšil Ewerton. V té době už domácí hráli v deseti, když červenou kartu obdržel za úder loktem Pecci. Po přestávce se gólově prosadil už jen střídající Ondřej Lingr.



Před domácí odvetou, která se hraje za týden v Edenu, mají slávisté prakticky jistý postup. Ve 3. předkole by český vicemistr narazil na Panathinaikos Atény a na cestě do skupiny by pak musel vyřadit ještě jednoho soupeře.

Pražané, kteří v minulé sezoně došli až do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, si nemohou v kvalifikaci dovolit zaváhání, jinak by poprvé od ročníku 2016/17 nehráli v pohárech skupinu.

Slávisté na stadionu v malém zámořském území Velké Británie na jihu Pyrenejského poloostrova od začátku dominovali, ale v úvodních šancích se ještě neprosadili. Tiéhi, jedna z pěti letních posil v základní sestavě, v šesté minutě mířil vedle, stejně jako chvíli nato Traoré. Usorovu střelu poté vyrazil domácí brankář.

Pražané v prvním vzájemném souboji českého s gibraltarským klubem v pohárech zlomili bezgólové skóre v 21. minutě. Traoré nabil Sorovi a jeho střela s pomocí břevna skončila za čárou. Za dalších 11 minut nigerijský útočník po podobné akci skóroval podruhé.

Yira Sor v souboji s obráncem gibraltarského St. Joseph´s
Yira Sor v souboji s obráncem gibraltarského St. Joseph´s

Tentokrát se Sor po zasekávačce od Usora prosadil přízemní střelou k zadní tyči a potvrdil, že se mu v pohárech daří. V jarní části minulé sezony Evropské konferenční ligy dal šest branek.

Třetí celek uplynulého ročníku gibraltarské ligy, který v soutěžích UEFA poprvé prošel do 2. předkola, si ještě více zkomplikoval zápas ve 34. minutě. Pecci zasáhl Ewertona loktem a islandský rozhodčí ho rovnou vyloučil. Ještě do přestávky Pražané přesilovku využili. Po další akci po pravé straně se trefil po Traorého přihrávce Brazilec Ewerton.

Po pauze měli slávisté v početní převaze řadu dalších šancí, ale prosadili se už pouze jednou. Sor v 50. minutě v úniku nezakončil a hattrick nezaznamenal. V 56. minutě se k míči po Usorově střelu dostal střídající Lingr a po pár desítkách sekund na trávníku jej doklepl na hranici ofsajdu do sítě.

Další gól už favorit nepřidal, i když za zápas vyslal 18 pokusů mezi tyče. V 65. minutě hlavičkoval nad Tiéhi, Douděra pak trefil gólmana a Lingr tyč. Neprosadili se ani další střídající hráči Jurečka s Filou. Vršovičtí i tak vyrovnali svou nejvyšší venkovní výhru v pohárech a úspěšně vkročili do sezony.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy:

Další výsledky: Sparta - Viking 0:0, Štětín - Bröndby Kodaň 1:1 (0:1), Ružomberok - Riga FC 0:3 (0:2), Suduva (Lit.) - Viborg 0:1 (0:0), Antverpy - Drita (Kos.) 0:0, B36 Tórshavn (Faer. os.) - Tre Fiori (San Mar.) 1:0 (0:0), Basilej - Crusaders (Sev Ir.) 2:0 (1:0), Gzira (Malta) - Radnički Niš (Srb.) 2:2 (0:1), Levski Sofia - PAOK Soluň 2:0 (2:0), Fehérvár - Gabala (Ázerb.) 4:1 (1:1), Petrocub Hincesti (Mold.) - Laci (Alb.) 0:0, Rapid Vídeň - Lechia Gdaňsk 0:0, Vorskla Poltava - AIK Stockholm 3:2 (2:2), Aris Limassol - Neftči Baku 2:0 (0:0), Kluž - Inter Club d'Escaldes (And.) 3:0 (2:0), Hapoel Beer Ševa - Dinamo Minsk 2:1 (1:0), Istanbul Basaksehir - Maccabi Netanja 1:1 (0:1), Aris Soluň - Gomel 5:1 (3:1), Lucemburk - Čukarički 1:4 (1:2), Sepsi (Rum.) - Olimpija Lublaň 3:1 (1:1), Alkmaar - Tuzla (Bosna) 1:0 (1:0), Rijeka - Djurgaarden 1:2 (1:1), Trnava - Newtown (Wales) 4:1 (3:1), Velež (Bosna) - Hamrun Spartans (Malta) 0:1 (0:1), Motherwell - Sligo Rovers 0:1 (0:1), Saint Patrick's (Ir.) - Mura (Slovin.) 1:1 (0:1).

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
20

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud