20. března 2011 • 15:42

Ujfiho péče o Ronalda: Šlapák, herda, kosa

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - V málokterém zápase vyjde Cristiano Ronaldo naprázdno. Sobotní madridské derby však patřilo mezi ně. Hlavní zásluhu na tom, že se portugalská primadona vůbec neprosadila, měl český bek domácích Tomáš Ujfaluši. Bohužel mu to nebylo nic platné, Atlético padlo s Realem Madrid 1:2.



Není to tak dávno, co se Tomáš Ujfaluši ocitl pod palbou kritiky za nebezpečný faul na Lionela Messiho. Čekali byste, že proto bude druhou největší hvězdu španělské ligy nějak šetřit?

Právě naopak, bývalý kapitán české reprezentace hrál proti Cristianovi Ronaldovi pěkně od podlahy.

Ronaldo nastoupil na levém kraji zálohy a Ujfaluši jako pravý obránce, takže na sebe naráželi neustále. Souboje nagelovaného metrosexuála se zarostlým zadákem s vizáží drsného motorkáře dodávaly derby ten správný říz.

Na seznámenou Ujfaluši zastavil Ronaldovo sólo taktickým faulem, kdy mu přišlápl kopačku. Nejlepší střelec Realu seděl nešťastně na trávníku a s tváří plnou žalu vybízel sudího k vytažení žluté karty. Marně.

Za chvíli se Portugalec pro změnu držel za bolavou hlavu, do které schytal od Ujfalušiho ránu při hlavičkovém souboji. Rychle se hladil po temeni, aby se mu tam neudělala boule.

Cristiano Ronaldo se rozčiluje kvůli neodpískané penaltě po zákroku Tomáše UjfalušihoFoto Reuters

A to nejlepší přišlo v závěru prvního poločasu. Ronaldo se sám před odkrytou bránou chystal uklidit míč do sítě, když ho zezadu skluzem sestřelil jeho věčný stín.

Akce proběhla tak rychle, že to na první pohled na faul ani nevypadalo. Teprve opakovaný televizní záběr ukázal, že šlo o jasnou penaltu.

Zoufalý Ronaldo zareagoval tak, že se na chvíli přesunul na opačný kraj hřiště, jen aby si od neústupného českého obránce aspoň trošku odpočinul. Když v 71. minutě střídal, bral to možná jako vysvobození.

V sobotu to na stadionu Vicenta Calderóna očividně nebyl jeho den. Navíc se ukázalo, že "péči" Ujfalušiho a jeho spoluhráčů odskákal zraněním.

Pošramocený sval v levé noze ho vyřadí na dva až tři týdny, takže by mohl přijít i o úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů proti Tottenhamu, které se hraje 5. dubna.

Hlavičkový souboj mezi Cristianem Ronaldem a Tomášem UjfalušimFoto Reuters

Paradoxem je, že Ujfaluši vyvázl ze střetu s Ronaldem pokaždé bez žluté karty. Tu viděl až poté, co rozhodčímu vynadal za necitlivě posouzenou výhodu svých barev při nadějném útoku.

Jinak však výkon olomouckého odchovance snesl ta nejpřísnější měřítka, patřil k nejlepším hráčům domácích, kteří měli celý zápas více ze hry.

Dvě nepozornosti v obraně však zaplatili náskokem Realu, který přes všechnu snahu v závěru stačili jen korigovat. Hosty podržel několika skvělými zákroky gólman Iker Casillas.

„Nebyli jsme horší než Real a vytvořili jsme si více šancí,“ posteskl si domácí kouč Quique Sánchez Flores nad promarněnou příležitostí porazit odvěkého rivala.

Takhle tvrdě fauloval Ujfaluši Messiho. Hrozí mu trest až na 12 utkání.
Takhle tvrdě fauloval Ujfaluši Messiho. Hrozí mu trest až na 12 utkání.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud