30. dubna 2024 • 12:35

Přestupy v extralize ONLINE: Konečný do Brna. Vítkovice berou Kanaďana

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 4. 9. 2021
15:05
4. 9. 2021
Kometa Brno

Kanadský útočník Brandon Magee uspěl na zkoušce v Kometě a podepsal s klubem smlouvu do konce sezony s opcí. Sedmadvacetiletý hráč absolvoval s klubem sedm přípravných utkání, v nichž si připsal dvě branky a dvě asistence. Brno ani jednou neprohrálo. Magee působil v sezoně 2019/20 v KHL v dresu Kunlunu, za který odehrál 18 zápasů. V minulém ročníku se objevil v šesti utkáních nižší zámořské soutěže ECHL.

Zprávy ze dne 25. 8. 2021
16:03
25. 8. 2021
Kometa Brno

Nejlépe umístěný český hokejista v draftu NHL 2021 nebude podle očekávání nadále působit v Tipsport extralize. Nadaný obránce Stanislav Svozil, kterého si z 69. místa vybral Columbus, odchází z Komety do Kanady. V tamní juniorce WHL bude osmnáctiletý rodák z Přerova hrát za tým Regina Pats. „Máme pocit, že jsme přivedli opravdu dobrého hráče. Někoho, kdo už si zahrál na mistrovství světa juniorů, je již draftovaný a podepsal smlouvu s Columbus Blue Jackets. Jsme nadšení, že ho můžeme zařadit do naší sestavy," řekl John Paddock, viceprezident hokejových operací a generální manažer Reginy pro klubový web. 

Zprávy ze dne 2. 8. 2021
15:38
2. 8. 2021
Kometa Brno

V sestavě Komety pro blížící se extraligovou sezonu se možná objeví Kanaďan. K Brnu se totiž v přípravě připojil sedmadvacetiletý útočník Brandon Magee, který si během měsíční zkoušky pokusí vybojovat kontrakt v Česku. Rodák z Edmontonu přitom mohl zamířit na jižní Moravu už v roce 2015, tehdy však hráčův přestup zmařila nabídka z Dallasu. NHL si ale bývalý forvard Kunlunu či Rapid City nikdy nezahrál. „Brandon je typově univerzální útočník. Může hrát křídlo i centra. Navíc hráčů s držením hole vpravo není nikdy dost. Já věřím, že nám může hodně pomoct, ale samozřejmě o jeho možném víceletém působení v našem klubu rozhodnou v prvé řadě jeho výkony na ledě,“ řekl Libor Zábranský, majitel Komety pro klubový web.

Zprávy ze dne 9. 7. 2021
18:32
9. 7. 2021
Kometa Brno

Brněnská Kometa ulovila zajímavou posilu do útoku. Po letech strávených ve Finsku si v Tipsport extralize poprvé zahraje slovenský útočník Michal Krištof. Sedmadvacetiletý reprezentant, který za Slovensko startoval již na třech mistrovstvích světa a olympiádě v Pchjongčchangu, poslední tři ročníky působil v Kärpätu Oulu, „Po sezoně v Oulu jsem požádal svého agenta, aby zjistil situaci, které kluby by měly o mě zájem. Ozvala se Kometa a myslím si, že to byl nejlepší výběr. Těším se super na zázemí, na fanoušky a další výhodou bude i fakt, že to budeme mít po delší době blízko domů," řekl rodák z Nitry pro klubový web.

Zprávy ze dne 14. 6. 2021
14:49
14. 6. 2021
Kometa Brno

Hokejový reprezentační obránce Vojtěch Mozík za Kometu Brno hrát nebude. Pouhé tři týdny po oznámení příchodu v klubu končí, vysvětlil to rodinnými důvody, které nechtěl blíže komentovat.

"Dojíždění do Brna bohužel nepřipadá v úvahu, protože potřebuji být nablízku své rodině, která má zázemí v Praze," uvedl osmadvacetiletý hráč na webu Komety. "Jeho důvody naprosto chápeme a akceptujeme. Přejeme celé jeho rodině, aby všechno dobře dopadlo. Z pohledu Komety to pro nás znamená, že budeme nadále jednat o příchodu dalšího špičkového obránce," řekl trenér Jiří Kalous.

Mozík v minulé sezoně hrál KHL za Kunlun, v extralize naposledy působil před šesti lety.

Zprávy ze dne 2. 6. 2021
12:09
2. 6. 2021
Kometa Brno

Americký bombarďák Peter Mueller bude dál pokračovat v Kometě. Vypršela mu klauzule o možném odchodu do zahraničí, podle informací iSport.cz do poslední chvíle řešil dvě nabídky z KHL. V Brně bude pokračovat i útočník Tomáš Vincour. Kometa údajně řešila i příchod Jana Mandáta, jenž byl v lednu pozitivně testován na kokain a čeká, jak dopadne jeho odvolání. Ve hře o jeho uvažování jsou údajně Vítkovice či Kladno. Více čtěte ZDE >>>

Útočník Komety Peter Mueller má před play off skvělou formu
Zprávy ze dne 24. 5. 2021
13:20
24. 5. 2021
Kometa Brno

Kometu Brno posílí obránce české reprezentace Vojtěch Mozík. O hráče, který v uplynulé sezoně nastupoval v KHL za Kunlun,  měla zájem i Mladá Boleslav. Brněnský klub přivedl také útočníka Andreje Kollára, 21letého slovenského reprezentanta, který přichází z Nitry.

Zprávy ze dne 11. 5. 2021
10:36
11. 5. 2021
Kometa Brno

Do branky Matej Tomek (naposledy finské kluby SaiPa Laappenranta a KalPa Kuopio), v obraně Vladimír Roth (Lausanne) a v útoku potvrzen Marcel Haščák (Poprad). To jsou tři nová jména pro brněnskou Kometu. Další posily? Podle informací iSport.cz má následovat další slovenský centr Andrej Kollár (21), velký talent z Nitry. „Trh nadále monitorujeme,“ uvedl kouč Jiří Kalous. Není vyloučen ani příchod nějakého borce z nižší zámořské soutěže. Více čtěte ZDE>>>

 

Slovenský útočník Andrej Kollár (vpravo) by se měl stát další posilou Komety
Zprávy ze dne 10. 5. 2021
15:43
10. 5. 2021
Kometa Brno

Vedení Komety představilo další tři posily před novou sezonou! Do Brna přichází slovenský brankář Matej Tomek z finské Lappeenranty, který má nahradit na postu jedničky Karla Vejmelku, jenž podepsal v Arizoně. Defenzivu klubu bosse Libora Zábranského vyztuží někdejší Ocelář Vladimír Roth, který minulou sezonu dohrál ve švýcarském Lausanne. Ze Slovenska se po povedeném angažmá v Popradu vrací zkušený útočník Marcel Haščák, vítěz dvou extraligových titulů z roku 2017 a 2018.

Zprávy ze dne 7. 5. 2021
17:12
7. 5. 2021
Kometa Brno

Po odchodu brankáře Karla Vejmelky do Arizony, musí vedení Komety Brno najít před další sezonou novou jedničku. Kdo by měl přicházet v úvahu? Trenér Jiří Kalous se podle informací idnes.cz velmi zajímal o služby reprezentačního gólmana Dominika Furcha, ten ale podle všeho zůstane v KHL, kde má vyměnit Minsk za Nižněkamsk. Tým bosse Libora Zábranského údajně dále oťukává zkušeného Slováka Júliuse Hudáčka, který dosud chytal za Spartak Moskva a jeho krajana Mateje Tomka z finské SaiPy. Ve hře se však objevilo ještě jedno zajímavé jméno - Kanaďan Jared Coreau. Bývalý brankář Detroitu strávil minulý ročník v dresu Bratislava Capitals.     

Zprávy ze dne 5. 5. 2021
9:20
5. 5. 2021
Kometa Brno

Brankář Karel Vejmelka podepsal roční smlouvu s celkem zámořské NHL Arizona Coyotes. Podle webu CapFriendly, který o tom informoval, si čtyřiadvacetiletý gólman Komety Brno může v případě působení v hlavním týmu vydělat 842.500 dolarů. Arizona dohodu zatím oficiálně nepotvrdila. Více čtěte ZDE>>>

 

Gólman Komety Karel Vejmelka po inkasované brance
Zprávy ze dne 4. 5. 2021
13:46
4. 5. 2021
Kometa Brno

Kometa se loučí s osmnáctiletým obráncem Stanislavem Svozilem, na soupisce extraligového týmu už navzdory platné smlouvě nefiguruje. Nadaný teenager, který bude na červencovém draftu do NHL vysoko, plánuje od podzimu prorazit za mořem. „Všechny jeho kroky směřují do Ameriky,“ potvrdil Sportu hlavní kouč Jiří Kalous. Jak to bude s obranou a jaké posily dorazí ze Slovenska? Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
8:18
1. 5. 2021
Kometa Brno

S první várkou posil se již pochlubila i Kometa Brno. Jihomoravský klub pod vedením nového trenéra Jiřího Kalouse získal pro novou sezonu do obrany zkušeného slovenského zadáka Marka Ďalogu a mladíka Dalimila Mikysku, jenž se vrací z hostování v Karlových Varech. Útočné řady rozšíří donedávna liberecký rychlík Radovan Pavlík. Do Brna se po roce stráveném ve Vítkovicích a Plzni vrací dlouholetá opora týmu Martin Dočekal. Dres Komety znovu oblékne také kanadský útočník Alexandre Mallet, jenž poslední dvě sezony hrál u rivala z Vítkovic. Z hostování v Pardubicích se vrací odchovanec Luboš Horký. Novou smlouvu v mateřském klubu také podepsal zkušený forvard Tomáš Vincour. Tým bosse Libora Zábranského se naopak rozloučil s ostříleným křídlem Jakubem Valským.

     

Zprávy ze dne 20. 4. 2021
14:34
20. 4. 2021
Kometa Brno

Útočník Peter Schneider v první sezoně v extralize nasypal přes dvacet gólů, přesto v Kometě končí. Upsal se rakouskému Salcburku, s nímž si zahraje mezinárodní IECHL. Potvrzen byl i odchod Libora Zábranského do Finska. Více čtěte ZDE>>>.

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 17. 4. 2021
16:55
17. 4. 2021
Kometa Brno

Jeden nosný obránce by byl, zkušený Marek Ďaloga (32) z Pardubic. Ale kdo k němu? Kometa shání po odchodu Filipa Krále s Petrem Zámorským druhého elitního beka. „Řešíme to,“ potvrdil boss Libor Zábranský. Určitě se jím nestane jeho syn Libor (20), který po hostování v Karlových Varech odchází do finské ligy. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 11. 4. 2021
06:49
11. 4. 2021
Kometa Brno

Brankáři stejní, jinak překopaný kádr. Kometa za pochodu rekonstruuje mužstvo, aby nebylo závislé na jedné pětce. Z ní mimochodem vypadnou oba obránci, klub nenabídl nový kontrakt Petru Zámorskému a Filipa Krále si stáhlo Toronto. Na pozici „přesilovkového“ beka by se měl po hostování v Karlových Varech etablovat Libor Zábranský junior, majitelův syn. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 20. 2. 2021
17:53
20. 2. 2021
Kometa Brno

PROUDLOUŽENÍ SMLOUVY - Hokejový obránce Radek Kučeřík bude i nadále pokračovat v Brně, s Kometou podepsal novou dvouletou smlouvu. Devatenáctiletý účastník posledních dvou juniorských mistrovství světa se do mateřského klubu vrátil loni v létě po ročním působení v Saskatoonu ve WHL. Sezonu začal v prvoligovém Přerově, ale od poloviny ledna pravidelně nastupuje v extralize.

Zprávy ze dne 18. 2. 2021
13:23
18. 2. 2021
Kometa Brno

PŘÍCHOD – Velký návrat hlásí Kometa! Do Brna se po čtyřech letech vrací bývalý obránce Jozef Kováčik, který rozšíří realizační tým a bude jedním z asistentů hlavního kouče Libora Zábranského. Velký oblíbenec fanoušků bude v budoucnu navíc působit také u mládeže. „Jožo je srdcař a má Kometě co dát. Bude se starat o rozvoj obránců v klubu a až se rozjede mládež, bude mít na starost i juniorku a dorost. Teď chci, aby byl v úzkém kontaktu se mnou a mými asistenty,“ uvedl Zábranský na klubovém webu. Kováčik v Kometě působil v letech 2011 až 2017 a v poslední sezoně s týmem získal titul.

Zprávy ze dne 27. 1. 2021
13:30
27. 1. 2021
Kometa Brno

HOSTOVÁNÍ - Slovenský hokejový obránce Peter Trška se po téměř čtyřech letech vrací do Komety Brno, kterou opustil v roce 2017 po zisku mistrovského titulu. Osmadvacetiletý odchovanec Dubnice tehdy odešel do Vítkovic, kde však před třemi týdny předčasně skončil a nyní se dohodl na hostování do konce sezony v Kometě.

Zprávy ze dne 26. 1. 2021
12:15
26. 1. 2021
Kometa Brno

PODPIS - Hokejový útočník Tomáš Šoustal prodloužil o dva roky smlouvu s extraligovou Kometou Brno. Třiadvacetiletý odchovanec Olomouce, který do Brna zamířil před sezonou pod dvouletém působení na Lakehead University, má nyní kontrakt s Kometou až do konce sezony 2022/23. „Z podpisu jsem nadšený. Těší mě, že je s mými výkony vedení spokojené a nabídlo mi dlouhodobější kontrakt,“ řekl klubovému webu Komety Šoustal, který v této sezoně v extralize debutoval a připsal si v 17 zápasech tři body za dvě braky a jednu asistenci.

Zprávy ze dne 23. 1. 2021
17:52
23. 1. 2021
Kometa Brno

KONEC SMLOUVY - Obránce Ondřej Němec odchází z Komety Brno. Klub se dohodl s šestatřicetiletým mistrem světa z roku 2010 na ukončení smlouvy. V brněnském celku zároveň prodloužilo několik hráčů smlouvy: Petr Holík na další čtyři sezony, Michal Gulaši na tři a Filip Dvořák na dvě. 

Zprávy ze dne 14. 1. 2021
12:48
14. 1. 2021
Kometa Brno

SPEKULACE – Že by Peter Mueller opustil Kometu? Ani náhodou! Alespoň podle brněnského šéfa Libora Zábranského, který pro iSport.cz reagoval na spekulace ohledně možného odchodu amerického útočníka do jiného extraligového klubu. Mluvilo se například o Pardubicích. „Já si můžu myslet na vrtulník,“ reagoval pobaveně Zábranský. „Peter je neprodejný. Má smlouvu ještě na příští rok. Nikdo o jeho odchodu neuvažuje,“ ujistil majitel a hlavní kouč Komety. Mueller si v aktuální sezoně připsal 31 bodů za 16 gólů a 15 asistencí ve 24 zápasech. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 30. 12. 2020
10:30
30. 12. 2020
Kometa Brno

HOSTOVÁNÍ - Hokejový obránce Petr Zámorský se přesouvá z Hradce Králové do Komety Brno, kde bude hostovat do konce sezony. Osmadvacetiletý účastník tří mistrovství světa si vyzkouší v extralize čtvrtý klub, odchovanec Zlína hrál také za Spartu. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 23. 12. 2020
20:30
23. 12. 2020
Kometa Brno

PODPIS - V Tipsport extralize se poprvé objeví slavné jméno slovenského hokeje! Dres Komety bude oblékat útočník Dávid Bondra, syn legendárního Petera Bondry. Osmadvacetiletý rodák z Annapolisu přichází do brněnského klubu po necelých dvou sezonách strávených v čínském Kunlunu, účastníka KHL. Hrával rovněž slovenskou nejvyšší soutěž za Poprad. „S Davidem počítám na oslabení, čísla ubráněných přesilovek co teď máme, nejsou podle našich představ. Trošku taky potřebujeme přitvrdit, a pokud se uzdraví Dan Rákos, tak David by měl i s ním tuhle činnost zvednout. David má smlouvu do konce sezóny s možnosti klubu využití opčního práva na další sezonu," řekl Libor Zábranský, boss Komety pro klubový web. 

Zprávy ze dne 2. 12. 2020
20:30
2. 12. 2020
Kometa Brno

PŘÍCHOD - Obránce Michal Barinka by se měl podle informací iSport.cz vrátit do Komety Brno. Šestatřicetiletý hráč v moravské metropoli naposledy působil v sezoně 2018/19. Následně nastupoval v dresu Kladna a Vítkovic. „Je velký a silný, zná prostředí. Bude mít roli táty,“ uvedl boss Komety Libor Zábranský. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 13. 11. 2020
12:16
13. 11. 2020
Kometa Brno

PŘÍCHODY – Hned tři posily najednou hlásí Kometa. Brno potvrdilo příchod Libora Hájka, kmenového obránce New York Rangers, který pomůže do restartu NHL. Kvůli rozsáhlé marodce se Kometa dohodla na výpomoci dalších dvou hráčů – útočníků Adama Gajarského ze Vsetína a zkušeného Tomáše Svobody z druholigového Znojma. Celá trojice se už v brněnském klubu ocitla. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 11. 11. 2020
11:20
11. 11. 2020
Kometa Brno

HOSTOVÁNÍ – Zajímavý přesun se zrodil na trase Znojmo – Brno. Po dobu zastavení druhé ligy se oba kluby dohodly na hostování útočníka Anthonyho Lucianiho, který bude oblékat dres Komety. Kanadský forvard nasbíral v minulém ročníku EBEL 64 bodů v 52 zápasech a Orlům zůstal věrný i po přesunu zpátky do českých soutěží. „Kometa projevila zájem, má nějaké zdravotní indispozice v kádru a Tony jim může pomoci. Nikdo od něj nemůže čekat zázraky hned v prvním zápase, ale může to být pro Brno šikovná výpomoc. Svým způsobem je to taky reklama pro náš klub,“ řekl znojemský kouč Miroslav Fryčer na klubovém webu.

Zprávy ze dne 19. 8. 2020
12:37
19. 8. 2020
Kometa Brno

ZKOUŠKA - Útočník Jakub Valský bude v následujících dvou týdnech bojovat o smlouvu v Kometě Brno. Jednatřicetiletý hráč přišel na jih Moravy na zkoušku. Klub o tom informoval na svém webu. Valský, který naposledy působil v Liberci, se k brněnskému týmu připojil ve středu. Odchovanec Kladna dosud v extralize odehrál 561 zápasů, ve kterých vstřelil 113 branek a přidal 95 asistencí. V roce 2016 získal s Libercem titul. V minulé sezoně hrál Valský za Liberec a Kladno, kde od září do konce ledna hostoval.

Zprávy ze dne 17. 6. 2020
14:33
17. 6. 2020
Kometa Brno

PŘESTUP – Jak už server iSport.cz informoval v pondělí, do Komety přichází brankář Ondřej Kacetl, který poslední čtyři sezony působil v Pardubicích. „Rozhodl jsem se pro angažování Ondry Kacetla z jednoho prostého důvodu. Vždy, když jsme měli úspěšné sezony, jsme měli dva velmi kvalitní gólmany u áčka a v juniorce Lukáše Dostála. Teď takový komfort nemáme a Ondra po delším rozhovoru se mnou přijal roli, že se jde poprat o místo,“ uvedl majitel a hlavní kouč Libor Zábranský na klubovém webu Komety. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 15. 6. 2020
19:03
15. 6. 2020
Kometa Brno

SPEKULACE – Nového brankáře bude mít Kometa! Brněnský klub pracuje na příchodu Ondřeje Kacetla, který poslední čtyři sezony strávil v Pardubicích. Informaci potvrdil serveru iSport.cz i klubový šéf a trenér Libor Zábranský. Začít by ale až na pozici číslo tři za Karlem Vejmelkou a Lukášem Klimešem. „Měl by být třetí gólman. Chceme mít vzadu ještě větší jistotu,“ uvedl Zábranský. Kacetl by tak měl začít v prvoligové Třebíči, pak se uvidí. „Ondra chce bojovat. Určitě má možnost se dostat do branky,“ uvedl brněnský majitel. Více čtěte ZDE >>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud