9. května 2024 • 21:00

Přestupy v extralize ONLINE: Plzeň přivedla do branky syna bývalého beka

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 25. 8. 2021
22:07
25. 8. 2021
Rytíři Kladno

Údajné střídavé starty ruského brankáře Maxima Žukova v Kladně pro nadcházející ročník jsou alespoň podle Jihlavy vyloučené. Vedení Dukly na svém webu odmítlo všechny spekulace i možnost, že by vůbec došlo k jednáním s Rytíři. „Dementuji, že bychom byli blízko dohodě s Kladnem. K žádné dohodě nedošlo a ani jsem o žádné dohodě s Kladnem nejednal. Maxim Žukov bude v nadcházející sezoně působit v klubu HC Dukla Jihlava,“ uvedl Bedřich Ščerban, jednatel Jihlavy v klubovém prohlášení. 

Zprávy ze dne 25. 8. 2021
19:18
25. 8. 2021
Rytíři Kladno

V Kladně se pravděpodobně chystá zajímavá pikantnost. Na sociálních sítích a mezi fanoušky se spekuluje o tom, že byl na tréninku Rytířů spatřen ruský brankář Maxim Žukov. Podle informací iSport.cz vše nasvědčuje tomu, že vytáhlý gólman Jihlavy, jenž v dresu Dukly zatápěl týmu Jaromíra Jágra v boji o postup do extraligy, bude mít u Středočechů vyřízené střídavé starty. Jednička velkého kladenského rivala z první ligy, která patří Torontu, tak zřejmě bude během sezony krýt záda Kanaďanovi Landonu Bowovi, podobně jako Tomáš Král z Litoměřic. 

Ruský brankář Maxim Žukov ve službách Jihlavy trápí Kladno ve finále play off
Zprávy ze dne 21. 8. 2021
11:52
21. 8. 2021
Oceláři Třinec

Obránce Jakub Matyáš uspěl na zkoušce v Třinci a opět se tak bude snažit prosadit v kádru Ocelářů. Sedmadvacetiletý bek, který v minulé sezoně hrál za prvoligový Prostějov, podepsal s Třincem smlouvu. Matyáš působil v Třinci v letech 2013 až 2020, před dvěma lety se podílel na zisku mistrovského titulu, většinu času ale strávil na hostováních v první lize. V extralize odehrál za Třinec celkem 76 utkání, ve kterých si připsal tři asistence. „Moc se těším. Určitě se chci poprat o sestavu, o místo a budu se snažit odevzdat maximum,“ řekl Matyáš na klubovém webu.

Jakub Matyáš se vrací do Třince, kde uspěl na zkoušce
Zprávy ze dne 18. 8. 2021
17:00
18. 8. 2021
Rytíři Kladno

Hokejisté Kladna budou mít v blížící se sezoně v Tipsport extralize partnerský klub. Na úzké spolupráci se vedení Rytířů dohodlo s prvoligovými Litoměřicemi, odkud mohou v rámci střídavých startů přicházet hráči Stadionu. Jedním z nich je i brankář Tomáš Král. Osmadvacetiletý gólman, který má na kontě starty v dresu Sparty či Plzně, by měl v kladenské bráně nastoupit už během přípravy. Není vyloučené, že během sezony bude krýt záda nové jedničce Landonu Bowovi z Kanady.

   

Zprávy ze dne 10. 8. 2021
16:45
10. 8. 2021
Oceláři Třinec

Dres úřadujících mistrů z Třince může v nové sezoně oblékat zkušený obránce Jakub Matyáš. Sedmadvacetiletý bek, který nyní bude v rámci zkoušky u Slezanů bojovat o smlouvu, Oceláře dobře zná. V jejich barvách již zasáhl do 76 extraligových zápasů. Nechyběl ani u mistrovského titulu z roku 2019. 

Zprávy ze dne 4. 8. 2021
19:17
4. 8. 2021
Rytíři Kladno

Na zkoušce u nováčka z Kladna se o smlouvu bude ucházet norský obránce Hakon Nilsen. Třiadvacetiletý bek, který má i americké občanství, se v dresu Rytířů představí už ve čtvrtek v úvodním přípravném utkání proti Jihlavě. Nilsen poslední dva roky strávil Manglerudu v norské lize, v Kladně byl na zkoušce už před sezonou 2017/18. Rytíři přivedli už šest zahraničních hráčů. Všechny posily budou brány jako cizinci, protože nehrály minimálně ve třech po sobě jdoucích sezonách v soutěžích Českého svazu ledního hokeje. Nastoupit do extraligového utkání jich může jen šest.

Norský obránce Hakon Nilsen zabojuje o smlouvě v Kladně
Zprávy ze dne 15. 7. 2021
10:36
15. 7. 2021
Rytíři Kladno

Rytíři mají šest zámorských posil. Kladno na čtvrteční tiskové konferenci odkrylo jména nových hráčů: přichází brankář Landon Bow (Texas/AHL), obránci Jake Dotchin (bez angažmá), Kyle Wood (Frankfurt/DEL2), Cody Donaghey (Aalborg/Dánsko) a útočníci Daniel Ciampini (Innsbruck/ICEHL) a Danny Kristo (Augsburg/DEL) jako jediný hráč z USA. Trenérský štáb Rytířů v čele s Davidem Čermákem navíc doplní kanadský asistent Jeff Paul. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 13. 7. 2021
10:03
13. 7. 2021
Rytíři Kladno

Netrpělivost si našla cestu. Vedení kladenských hokejistů se ve čtvrtek chystá na tiskové konferenci představit šest posil před nadcházející extraligovou sezonou. Na odhalení nových Rytířů chtěl klub své příznivce trochu nalákat a tak na sociálních sítích zveřejnil obrázek, na němž jsou siluety šesti pro veřejnost zatím neznámých hokejistů. Fanoušci Středočechů si však dali tu práci a budoucí spoluhráče bosse Jaromíra Jágra pravděpodobně identifikovali. Všichni borci pochází ze zámoří! Více čtěte ZDE>>>

Boss kladenských Rytířů Jaromír Jágr se chystá představit šest nových posil. Fanoušci však díky siluetám hráče pravděpodobně vypátrali
Zprávy ze dne 7. 7. 2021
15:08
7. 7. 2021
Oceláři Třinec

Po náramně vydařeném angažmá v Třinci se slovenský obránce Martin Gernát podle očekávání loučí v Tipsport extralize. Dvojnásobný mistr s Oceláři se přesouvá do Švýcarska, kde bude hrát elitní soutěž za Lausanne. V klubu, který spoluvlastní Petr Svoboda, střelec zlatého gólu na olympiádě v Naganu, podepsal osmadvacetiletý rodák z Košic smlouvu na tři roky. 

Zprávy ze dne 1. 7. 2021
11:16
1. 7. 2021
Oceláři Třinec

Hokejisté mistrovského Třince vítají zpět ofenzivní eso! Jak již dříve informoval iSport.cz, k Ocelářům se vrací zkušený útočník Andrej Nestrašil, který ve slezském klubu krátce působil předminulou sezonu. Návrat třicetiletého střelce, který po konci minulé sezony skončil v Magnitogorsku, byl pro úřadující mistr prioritou po odchodech forvardů Matěje Stránského, Michaela Špačka a Jacka Rodewalda. „Andrej je špičkový útočník, který patří do kategorie rozdílových hráčů. Na jeho příchodu jsme pracovali několik měsíců a jsem moc rád, že se nakonec rozhodl pro nás. Myslím, že na tom bude mít podíl i ta krátká epizoda ze sezony 2019/20. Stihl nasát atmosféru, viděl zázemí na vlastní oči, poznal kluky v týmu a vyzkoušel si hrát pod vedením Václava Varadi,” řekl Jan Peterek, sportovní ředitel Třince pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 7. 2021
7:18
1. 7. 2021
Rytíři Kladno

Po návratu do Tipsport extraligy je Kladno s představováním posil na novou sezonu zatím hodně skromné. Klub doposud oficiálně potvrdil jen dvě posily - útočníka Matěje Berana (Litoměřice) a obránce Marka Baránka (Košice). Na soupisce navíc stále nefiguruje jediný brankář! Fanoušci už začínají být netrpěliví, pro jejich klid už by se ale brzy všechno mělo změnit. V polovině července se tým Jaromíra Jágra chystá představit nové Rytíře. Podle informací iSport.cz by se mělo jednat hned o šest hráčů, z nichž většina pochází ze zámoří. Kdo by měl mít k přestupu nejblíž? (VÍCE čtěte ZDE<<<) 

Zprávy ze dne 30. 6. 2021
9:48
30. 6. 2021
Rytíři Kladno

Ruští obránci Stěpan Zacharčuk a Vševolod Sorokin poté, co pomohli Kladnu postoupit zpět do Tipsport extraligy, už další rok v Česku nepřidají. Oba zadáci odchází do druhé nejvyšší ruské soutěže (VHL). Obrovitý Zacharčuk, který u Rytířů hostoval z Pardubic, se upsal klubu z Almeťjevsku, města v Tatarstánu. O sedm let mladší Sorokin bude působit v Chanty-Mansijsku, někdejším klubu KHL.

Zprávy ze dne 28. 6. 2021
17:50
28. 6. 2021
Oceláři Třinec

Po obhájení mistrovského titulu čeká Třinec pořádné oslabení palebné síly. Na odchody střelců Matěje Stránského (Davos), Michaela Špačka (Frölunda) a Jacka Rodewalda (Turku) tak Oceláři zřejmě odpoví příchodem zkušeného reprezentanta. Podle informací iSport.cz by se měl do slezského klubu vrátit útočník Andrej Nestrašil (VÍCE čtěte ZDE<<<), který minulý ročník strávil v KHL v dresu Magnitogorsku.

Zprávy ze dne 23. 6. 2021
9:30
23. 6. 2021
Oceláři Třinec

Kanadský útočník Jack Rodewald, jeden ze strůjců obhajoby mistrovského titulu v Třinci, se po úspěšné sezoně loučí s Tipsport extraligou. Sedmadvacetiletý rodák z Winnipegu odchází do Finska, kde se dohodl na smlouvě s TPS Turku. Autor vítězného gólu v pátém finále play off s Libercem si tak v novém ročníku zahraje proti Spartě v hokejové Lize mistrů. V české nejvyšší soutěži odehrál 22 zápasů s bilancí pěti gólů a deseti asistencí. V 16 utkáních vyřazovací části přidal devět bodů (6+3). 

Zprávy ze dne 16. 6. 2021
10:05
16. 6. 2021
Oceláři Třinec

Mistrovský Třinec oficiálně potvrdil zvučnou posilu do obrany! Jak již dříve informoval iSport.cz, za Oceláře bude od nové sezony hrát slovenský zadák Martin Marinčin. Devětadvacetiletý rodák z Košic se do Evropy vrací po jedenácti letech strávených v zámoří, kde odehrál celkem 236 startů v NHL za Toronto a Edmonton. (VÍCE čtěte ZDE>>>>)

Zprávy ze dne 10. 6. 2021
10:56
10. 6. 2021
Oceláři Třinec

Třinec opouští klíčové opory. Obranu by nicméně mělo posílit jméno z NHL! Na dobré cestě je příchod slovenského beka Martina Marinčina z Toronta. Kdo všechno odchází a kdy se má připojit nová posila? Více čtěte ZDE>>>

 

Obránce Martin Marinčin má v Třinci nahradit Martin Gernáta
Zprávy ze dne 9. 6. 2021
14:40
9. 6. 2021
Oceláři Třinec

Mistrovský Třinec rozšiřuje realizační tým. Trenéra Václava Varaďu a jeho kolegu Marka Zadinu doplní v nové sezoně jako druhý asistent Aleš Krátoška. Bývalý hokejový útočník se k Ocelářům přesouvá z rodinných důvodů z Hradce Králové, kde vedl juniorku. „Opravdu si toho zájmu ze strany Ocelářů velice vážím a těším se na novou kapitolu v mém životě. Jsem tu proto, abych klubu pomohl udržet se tam, kam se za ta léta vypracoval,” řekl šestačtyřicetiletý mistr extraligy z roku 2003 pro klubový web. Krátoška s Varaďou naváže na spolupráci z mládežnických reprezentací. Vedli spolu českou dvacítku na domácím šampionátu v Ostravě a Třinci před dvěma roky. 

Zprávy ze dne 22. 5. 2021
15:20
22. 5. 2021
Rytíři Kladno

Vedení hokejistů Kladna by mohlo brzy představit novou posilu do obrany. A jak má boss Jaromír Jágr v oblibě, do defenzivy by mohl přijít bek ze zámoří. Blízko k podpisu s Rytíři má být údajně kanadský bek Jake Dotchin. Sedmadvacetiletý rodák z Cambridge minulou sezonu nikde nehrál, má však nemalé zkušenosti z NHL. V dresu Tampy Bay a Anaheimu odehrál celkem 103 zápasů. Před třemi lety měl právě u Lightning slibnou budoucnost, kvůli nadváze s ním však klub během přípravy na ročník rozvázal spolupráci. (VÍCE čtěte ZDE<<<). Kladno by tak pro Dotchina byla první evropská zkušenost a možný pokus o restart kariéry, který u Středočechů vyšel například zadákovi Bradymu Austinovi. Možnému uzavření kontraktu s Rytíři nahrává i fakt, že kladenský Instagram začala v týdnu sledovat téměř celá Dotchinova rodina.

Zprávy ze dne 13. 5. 2021
10:23
13. 5. 2021
Rytíři Kladno

Dřívější spekulace se potvrdily. Hokejisty Kladna před novou sezonou v Tipsport extralize posiluje útočník Matěj Beran. Sedmadvacetiletý rodák z Plzně chtěl po velice povedeném ročníku v první lize, ve které za Litoměřice ovládl bodování základní části, opět hrát v elitní soutěži, což se mu také splní. Rytíři ale představili ještě jednu posilu. Ze Slovenska se do Česka vrací obránce Marek Baránek. Bývalý bek Litvínova či Karlových Varů zažil v Košicích produktivní sezonu (5 + 19 ve 42 zápasech). Nové smlouvy v klubu Jaromíra Jágra podepsali také tři útočníci Marek Račuk, Adam Kubík a Matyáš Filip.  

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
10:45
12. 5. 2021
Rytíři Kladno

Po návratu do Tipsport extraligy Kladno stále neodhalilo jedinou posilu před novou sezonou mezi elitou. Už brzy by se ale fanoušci mohli dočkat první. Rytíře Jaromíra Jágra má podle Kladenského deníku posílit útočník Matěj Beran. Někdejší hráč Pardubic či Sparty zažil povedený ročník v první Chance lize. V dresu Litoměřic nasbíral sedmadvacetiletý rodák z Plzně skvělých 52 kanadských bodů (17+35), s nimiž ovládl bodování základní části! Kromě Berana se hodně skloňuje i jméno forvarda Jakuba Strnada. Bývalý kladenský kapitán je volný po konci ročního angažmá v Mladé Boleslavi a údajně má mít nakročeno ke comebacku. Blízko k prodloužení spolupráce s Rytíři by měli být útočníci Adam Kubík, Marek Račuk a Matyáš Filip.  

Zprávy ze dne 5. 5. 2021
13:47
5. 5. 2021
Oceláři Třinec

Vedení Třince po mistrovských oslavách oznámilo první pohyby v kádru před novou extraligovou sezonou. Jak již dříve informoval iSport.cz, brankoviště Ocelářů posiluje zkušený gólman Marek Mazanec, jenž přichází po dvou sezonách strávených v Hradci Králové. „Jsme rádi, že se Marek rozhodl pro Oceláře. Zájem o jeho služby byl velký i z jiných týmů. Je výborný brankář, je obrovský, a když se hráč podívá na bránu, tak to vypadá, že tam není vůbec volné místo,” řekl Jan Peterek, sportovní ředitel pro klubový web. V týmu úřadujícího mistra bude nicméně nadále pokračovat i brankář Ondřej Kacetl, hrdina letošního play off. Slezané prodloužili smlouvu také Jakubu Štěpánkovi, slovenskému útočníkovi Tomáši Marcinkovi, bratrům Kovařčíkům, Janu Jaroměřskému, Miloši Romanovi, Patriku Hrehorčákovi, Danieli Kurovskému, Erikovi Hrňovi či Davidu Kofroňovi.

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
21:01
3. 5. 2021
Oceláři Třinec

Útočník Matěj Stránský odchází z mistrovského Třince do Davosu. Český reprezentant a nejlepší střelec základní části uplynulé extraligové sezony podepsal ve Švýcarsku dvouletou smlouvu. Sedmadvacetiletý útočník opouští Oceláře po dvou sezonách. V roce 2019 přišel ze švédské Mory a hned se zařadil mezi klíčové hráče slezského klubu. V první sezoně, kterou předčasně ukončila pandemie koronaviru,nasbíral v 52 zápasech 45 bodů za 23 branek a 22 asistencí. Aktuální ročník vyšel Stránskému ještě lépe. V 50 utkáních základní části vstřelil 33 gólů a přidal 19 asistencí. Dalších pět branek a deset asistencí zaznamenal při cestě Třince za titulem v play off.

 

Třinecký kanonýr Matěj Stránský (vlevo) se s parťáky raduje z gólu
Zprávy ze dne 3. 5. 2021
11:52
3. 5. 2021
Oceláři Třinec

ODCHOD – Citelná, ale očekávaná zpráva. Mistrovský Třinec přichází o jednoho z ofenzivních tahounů Michaela Špačka, který odchází do švédské Frölundy. O jeho přesunu na sever informoval web iSport.cz už v průběhu play off. „Je ofenzivně zručný a to jsme hledali. Chytrý a kreativní hráč, který bude přínosem v naší hře,“ pochvaluje si generální manažer Fredrik Sjöström. Špaček se aktuálně připravuje s reprezentací před mistrovstvím světa. Uplynulý ročník načal po návratu ze zámoří ve finské Tappaře, na konci ledna zamířil k Ocelářům, kterým k titulu pomohl 14 body (2+12) v 16 zápasech play off.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
16:04
1. 5. 2021
Rytíři Kladno

Hokejové Kladno už se probouzí do extraligové reality. Nabízí se otázky, jak dál. Jaké jsou změny v kádru? Fanoušci mohou být klidní, klíčový centr Tomáš Plekanec pokračuje. Klub ale intenzivně hledá gólmana. A v řešení je také jeden velký návrat! Více čtěte ZDE >>>

Kladenští hokejisté, postupující tým do extraligy
Zprávy ze dne 28. 4. 2021
19:51
28. 4. 2021
Oceláři Třinec

První oficiální posily pro mistrovský tým třineckých Ocelářů? Podle polského webu Hokej.net jimi jsou obránce Bartosz Ciura (28) a útočník Filip Komorski (29) z GKS Tychy. Podle jejich manažera Michaela Kolarze podepsali s Oceláři dvoucestný kontrakt. Buď se prosadí do extraligového áčka, nebo do partnerského týmu ve Frýdku-Místku. Sportovní ředitel Jan Peterek to poupravil. Ciura i Komorski podepsali smlouvy čistě prvoligové s Frýdkem-Místkem. Vybojují si však šanci v kádru mistra extraligy?  Více čtěte ZDE>>>.

Bartosz Ciura a Filip Komorski jsou primárně posilami pro Frýdek-Místek, ale pokud zaujmou, mohou se dostat i do kádru Třince
Zprávy ze dne 12. 3. 2021
20:31
12. 3. 2021
Oceláři Třinec

PRODLOUŽENÍ SMLUV - Martin Růžička i Petr Vrána prodloužili smlouvy s třineckými Oceláři. V rozhovoru s fanoušky to v rámci klubového Dračího studia řekl sportovní ředitel klubu Jan Peterek. Více čtěte ZDE<<<

Zprávy ze dne 31. 1. 2021
16:27
31. 1. 2021
Oceláři Třinec

ODCHOD – U obhájců titulu už nebude pokračovat Taylor Leier. Kanadský útočník přišel do Třince na začátku roku společně s krajanem Jackem Rodewaldem, po uplynutí měsíční smlouvy se ji klub rozhodl neprodloužit. „Taylorovi děkujeme za odvedenou práci. Je to kvalitní hokejista, věřím, že spolu s agentem najdou vhodné angažmá a naplní svůj potenciál,“ uvedl sportovní ředitel Jan Peterek na klubovém webu. Leier naskočil za Oceláře do deseti zápasů, v nichž si připsal pět bodů za jeden gól a čtyři asistence.

Zprávy ze dne 28. 1. 2021
16:16
28. 1. 2021
Oceláři Třinec

ODCHOD – Avizované zahraniční angažmá už zná Vladimír Roth. Zkušený obránce bude do konce sezony působit ve švýcarském Lausanne, které spoluvlastní český miliardář Zdeněk Bakala. Informoval o tom server 24heures.ch. Roth se měl původně vrátit do Třince, kde skončil po minulé sezoně, ale ve středu po týdnu s Oceláři rozvázal smlouvu kvůli zahraniční nabídce. V této sezoně sehrál Roth jen pět utkání v extralize za České Budějovice, kde působil od začátku prosince do začátku ledna, a jeden duel v první lize za Frýdek-Místek, v jehož dresu se měl dostat do formy.

Zprávy ze dne 27. 1. 2021
17:45
27. 1. 2021
Oceláři Třinec

KONEC SMLOUVY – Hokejový obránce Vladimír Roth nakonec nebude pokračovat v Třinci, který oznámil před týdnem jeho návrat. Třicetiletý odchovanec Ústí nad Labem se dohodl na ukončení smlouvy a má namířeno na zahraniční angažmá. „Dostal jsem nabídku ze zahraničí, což jsem od začátku preferoval. Jsem vděčný, že mě vedení takto rychle uvolnilo a můžu jít hrát ven. Rozhodně se nerozcházíme ve zlém," řekl Roth webu Ocelářů.

Zprávy ze dne 26. 1. 2021
11:45
26. 1. 2021
Oceláři Třinec

PŘÍCHOD - Třinec posiluje útok, z finské ligy přichází Michael Špaček. Pokud přijde včas potvrzení transferu z finské strany, mohl by Špaček naskočit už v dnešní dohrávce 1. kola v Brně. Více čtěte ZDE >>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud