5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 3. 2022
17:30
31. 3. 2022
Fotbal

Brazilský záložník Teté ze Šachtaru Doněck našel do konce sezony angažmá v Lyonu. Francouzský klub dnes oznámil příchod dvaadvacetiletého fotbalisty, který po ruské invazi na Ukrajinu měl možnost najít si nové působiště i mimo přestupní období.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
16:48
31. 3. 2022
Rusko

Pražský esportový tým Entropiq ve světle současných událostí, které se dějí na území Ukrajiny, řeší prekérní situaci – v organizaci působí tým složený z ruských hráčů – ti nemůžou do rodné země a jakákoliv zmínka o válce pro ně nebo jejich rodiny může mít nedozírné následky. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:38
31. 3. 2022
Rusko

Švédsko vyřadilo z basketbalové reprezentace na neurčito bývalého hráče NBA Jonase Jerebka kvůli tomu, že v době invaze ruských vojsk na Ukrajinu podepsal smlouvu s týmem CSKA Moskva. Generální sekretář švédské federace SBBF oznámil Jerebkovu suspendaci z národního mužstva poté, co s ním ve středu o jeho angažmá hovořil. „Zdůraznil, že je to v přímém rozporu s hodnotami švédského basketbalu a naším jasným postojem k záležitosti Ruska. Bohužel po tomto rozhovoru jsme byli nuceni konstatovat, že není možné, aby Jonas Jerebko hrál za švédský národní basketbalový tým,“ uvedla SBBF v tiskovém prohlášení.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:37
31. 3. 2022
Rusko

Je to právě Rusko, které podle vicepremiéra Dmitrije Černyšenka hájí základní sportovní hodnoty včetně olympijské charty. Mezinárodní federace je vylučováním Rusů a Bělorusů ze soutěží pošlapávají, řekl přední ruský vládní představitel na konferenci v Moskvě věnované aktuální pozici ruského sportu. „Vidíme, jak se mezinárodní sport stal nejsilnějším prostředkem politického boje, jak jsou porušovány všechny principy a ideály, ve kterých jsme vyrostli, jak jsou porušována veškerá pravidla olympijské charty těmi, kteří ji nenapsali, vidíme, jak je humanitární mise sportu ničena přímo před našima očima. Tady je velmi důležité, že zůstáváme spolu,“ citovala agentura TASS z Černyšenkova projevu před delegáty, mezi nimiž byli vedle politiků i sportovní funkcionáři.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
12:50
31. 3. 2022
Rusko

Prezident běžecké série RunCzech Carlo Capalbo pro iSport Premium popsal, jak museli kvůli ruské invazi na Ukrajinu narychlo měnit marketingovou kampaň, jež byla věnována Emilu Zátopkovi. „Všechno bylo připraveno, batůžek, medaile, všechno… Ale pak jsme viděli ´Z´ na ruských tancích… Uf… Teď je to nová svastika. Museli jsme všechno změnit. Stálo nás to hodně peněz, protože jsme museli všechno předělat, všechno se zpozdilo,“ popisuje. Celý rozhovor čtěte zde >>>

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud