Pavel Bárta
4. března 2023 • 12:50

Unikátní trejd v NHL: já za bráchu... Mohou si vyměnit adresy i auta

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční uzávěrka trejdů v NHL nabídla několik zajímavých výměn včetně stěhování Čechů. Ale největší unikát byl k vidění při trejdu mezi týmy Calgary a Arizony. Ty si jako první v historii prohodily dva bratry. Útočník Nick Ritchie putoval do Flames, jeho starší sourozenec Brett Ritchie opačným směrem.



Co by to bylo za trade deadline, kdyby se nestěhoval Vladislav Naměstnikov. V poslední den před uzávěrkou ho vyměnili už počtvrté a vyrovnal novodobý rekord Alana Maye. Tentokrát zamířil do Winnipegu. Nejzajímavějším momentem páteční tradedeadline však stejně byl trejd bráchy za bráchu.

„Řekl jsem Nickovi, že bude mít levné bydlení, půjde zkrátka z jednoho domu do druhého. Jen si promění adresu, ani auta nemusejí převážet,“ poznamenal Bill Armstrong, GM Coyotes. „Myslím, že se to nějak dostalo ven, takže když jsem jim volal, smáli se. Když nic jiného, jsme jedineční. Prostě to tak vyšlo. Získali jsme Nicka a dáme mu příležitost, Brett ji dostane taky. Všechno je někdy poprvé. Je to trochu unikát, a když jsme si o tom s oběma povídali, usmívali jsme se,“ líčil Brad Treliving, manažer Flames.

Nicku Ritchiemu končí dvouletá smlouva, 27letý útočník ji podepsal ještě v Torontu, kam dospěl těsně před loňskou uzávěrkou. Jako desátého hráče v pořadí draftu 2014 si ho vybral Anaheim. Právě tam zažil své nejlepší časy, v útoku nastupoval s Ondřejem Kašem. Později působil ještě v Bostonu. V této sezoně si za 58 zápasů připsal 21bodů (9+12). Kromě něj získalo Calgary ještě zkušeného obránce Troye Stechera.

Brett Ritchie je o dva roky starší než Nick. I jemu končí kontrakt a stane se neomezeným volným agentem. Na účtu má v tomto ročníku 8 bodů (6+2) v 34 utkáních. Původně ho draftoval Dallas ve druhém kole před dvanácti lety. Taky on prošel Bostonem, kde krátce potkal se svým bratrem, když ho vyměnili z Anaheimu. 

Jedná se o vůbec první doložitelnou výměnu dvou sourozenců, ale to je asi tak všechno. Flames v poslední době tápou, účelem příchodu Stechera a s Nickem Ritchiem bylo dodat nějaký impuls a posílit na druhotných pozicích. Coyotes zase ve straším bratrovi získali válečného veterána a cestovatele, jenž po zbytek sezony poslouží jako další fígura připravená na střídačce nebo na tribuně. 

Do Arizony s Brettem Ritchiem přichází ještě obránce Connor Mackey. Ve čtvrtek klub získal Jakuba Voráčka z Columbusu, jehož další budoucnost je nejistá. Coyotes ztráceli na play off 15 bodů a před uzávěrkou spíš otevřeli výprodej. Už ve středu vyměnili do Ottawy beka Jakoba Chychruna, který o trejd dlouho usiloval. Ofenzivní zadák Shayne Gostisbehere šel do Caroliny, před uzávěrkou putoval útočník Nick Bjugstad do Edmontonu. Mluvilo se rovněž o zájmu o brankáře Karla Vejmelku. Ten však zůstává.

ONLINE PŘENOS - Sledujte souhrn změn v NHL
4. 3. 2024
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anaheim Anaheim Arizona Arizona Boston Boston Buffalo Buffalo Calgary Calgary Carolina Carolina Chicago Chicago Colorado Colorado Columbus Columbus Dallas Dallas Detroit Detroit Edmonton Edmonton Florida Florida LA Kings LA Kings Las Vegas Las Vegas Minnesota Minnesota Montreal Montreal Nashville Nashville New Jersey New Jersey NY Islanders NY Islanders NY Rangers NY Rangers Ottawa Ottawa Philadelphia Philadelphia Pittsburgh Pittsburgh San Jose San Jose Seattle Seattle St. Louis St. Louis Tampa Tampa Toronto Toronto Vancouver Vancouver Washington Washington Winnipeg Winnipeg
Obnovit
Zprávy ze dne 4. 3. 2024
23:54
4. 3. 2024
Colorado

Colorado se údajně vyptávalo na dostupnost Alexe Kerfoota, útočníka Coyotes. Kerfoot barvy Avalanche reprezentoval už v letech 2017 až 2019.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
23:45
4. 3. 2024
LA Kings

Posilu na křídlo by rádi získali i Kings z Los Angeles. Vinou zranění týmu totiž chybí Viktor Arvidsson. Údajně mají Králové zájem o Tylera Toffoliho, který v Los Angeles už působil a vyhrál zde i Stanley Cup v roce 2014.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
23:34
4. 3. 2024
 

Od začátku sezony, která oficiálně startuje vždy 1. července, bylo odvoláno už 8 trenérů. Mike Babcock (Columbus), Jay Woodcroft (Edmonton), Dean Evason (Minnesota), Craig Berube (St. Louis), DJ Smith (Ottawa), Lane Lambert (NY Islanders), Todd McLellan (Los Angeles) a Lindy Ruff (New Jersey).

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
23:17
4. 3. 2024
New Jersey

New Jersey Devils právě odvolali Lindyho Ruffa z pozice hlavního trenéra. Tým nyní jako dočasný kouč povede Travis Green.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
23:11
4. 3. 2024
Pittsburgh

Na odchodu z Pittsburghu není pouze Jake Guentzel. Špatná forma týmu by se měla dotknout i Reillyho Smitha či brankáře Alexe Nedeljkovice.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
22:47
4. 3. 2024
Philadelphia

Flyers patří mezi největší překvapení sezony. Momentálně mají více než 70% šanci na postup do vyřazovacích bojů, proto zvažují zisk brankáře, který by kryl záda Samuelu Erssonovi. Vedení totiž není přesvědčeno, zda  Felix Sandström dokáže být spolehlivou dvojkou.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
22:41
4. 3. 2024
Anaheim

Dalším hráčem, který se bude do páteční uzávěrky přestupů stěhovat, bude Adam Henrique. O toho mají velký zájem New York Rangers. Čtyřiatřicetiletý útočník má kontrakt do konce sezony.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
22:27
4. 3. 2024
Boston

Jak jsme avizovali, Boston by měl do konce měsíce oznámit prodloužení kontraktu s Jeremy Swaymanem. Poslední spekulace naznačují, že nový kontrakt by mohl být na 8 let s ročním příjmem 7 milionů dolarů.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
22:12
4. 3. 2024
Las Vegas

Velkou aktivitu na trhu lze opět čekat od Vegas Golden Knights. Kvůli zdravotním problémům kapitána Marka Stona, který vynechá zbytek základní části, mají Zlatí Rytíři dostatek prostoru pod volným prostorem, aby ulovili velkou rybu. Primárně chtějí posílit na křídle. Nabízí se hráči jako Jake Guentzel, Jordan Eberle, Pavel Bučnevič nebo Max Pacioretty.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
22:03
4. 3. 2024
New Jersey

Vedení Devils se mělo na dnešním jednání shodnout na tom, že týmu dá čas ještě dva zápasy, než se rozhodne k případnému "prodeji" hráčů jako Tyler Toffoli. Devils hrají v úterý a ve čtvrtek. To znamená, že do pátečního dne zřejmě nelze očekávat u Ďáblů větší výměny.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
21:47
4. 3. 2024
Philadelphia

Dlouhé měsíce probíhaly spekulace o možné výměně Nicka Seelera z Philadelphie. Poslední zprávy ale nenaznačují, že by k výměně mělo dojít. Jednak vedení organizace si velmi váží jeho profesionality a obětavosti na ledě a jednak sám hráč je u Flyers spokojený. Rád by prodloužil kontrakt na další roky.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
21:36
4. 3. 2024
Washington

Zajímavým artiklem na trhu by mohl být Max Pacioretty. Zkušený útočník vynechal značnou část sezony kvůli zdravotním problémům, ale nyní je už 100% fit. V platovém stropu zabírá pouze 2 mil. dolarů a jeho cena by nemusela být vysoká.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
21:22
4. 3. 2024
Seattle

Zatímco Alex Wennberg bude vytrejdován, to stejné se nedá nyní říci o Jordanu Eberlem. Ten by rád prodloužil kontrakt a stejného názoru je i vedení organizace Seattle Kraken. Jestliže se ale obě strany na nové smlouvě nedohodnou do pátečního dne, může se nakonec stát, že bude vytrejdován i Eberle.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
21:10
4. 3. 2024
New Jersey

Otazník visí nad budoucností Tylera Toffoliho. Útočníkovi Devils na konci sezony vyprší smlouva. Ještě před měsícem obě strany jednaly o prodloužení spolupráce. New Jersey se ovšem nedaří a po dalších dvou prohrách v řadě se Ďáblům vzdaluje play off. Ostatní kluby se tak začali vyptávat na dostupnost Toffoliho a Devils údajně jeho výměnu zvažují.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
21:01
4. 3. 2024
Ottawa

Stěhování čeká i Vladimira Tarasenka. Ruský útočník svými ofenzivními kvalitami stále patří do prvních dvou útoků. Je ale téměř vyloučen jeho návrat k Rangers. Kvůli tomu, že pobýval na jejich soupisce v minulé sezoně, nemohou jej Senátoři trejdovat do New Yorku s tím, že by si ponechali část Tarasenkova platu. A Jezdci (momentálně) nemají tolik prostoru pod platovým stropem, aby do něj mohli připsat dalších 5 milionů dolarů, které Tarasenko tento ročník pobírá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud