13. června 2019 • 14:50

Real za posily utratil už 10 miliard: Přišel Hazard i muž, který neměl hrát

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Real Madrid už mocně posiluje, před novou sezonou podepsal už pět nových hráčůReal Madrid už mocně posiluje, před novou sezonou podepsal už pět nových hráčůFOTO: Koláž iSport.cz

    Rozhodně neponechali nic náhodě. Real Madrid administrativně dotáhl přestup pěti hráčů, za které utratil v přepočtu téměř 10 miliard korun. Kromě vysněného Edena Hazarda španělský velkoklub podepsal i francouzského reprezentanta Ferlanda Mendyho, jemuž doktoři v minulosti po bolestivém zranění boku předpovídali konec fotbalové kariéry. Které další akvizice pomohou Bílému baletu zpět na vrchol?

  • Rodrygo (18) - Santos, 1,15 miliardy korun

    Rodrygo posílil Real Madrid z brazilského SantosFoto Profimedia.cz

    Osmnáctiletý megatalent ze Santosu. Brazilský klub vychoval po Neymarovi dalšího vynikajícího ofenzivního hráče, nadějné levé křídlo posílilo Real za 1,15 miliardy korun. V minulém ročníku nejvyšší brazilské soutěže si připsal v 35 utkáních osm gólů a tři nahrávky, už v rozjeté sezoně 2019 stihl ve čtyřech duelech skórovat a dvakrát asistovat.

  • Eder Militao (21) - Porto, 1,24 miliardy korun

    Eder Militao (vlevo) a Danilo v dresu Porta během utkání Ligy mistrů s LiverpoolemFoto Profimedia.cz

    Stoper Porta se během posledního ročníku ukázal. V portugalské lize nastřádal za 29 startů tři branky a čtyři nahrávky, v Lize mistrů přidal další dvě trefy. V jednadvaceti letech je velkým talentem brazilského fotbalu, do Realu zamířil za 1,2 miliardy korun.

  • Luka Jovič (21) - Frankfurt, 1,79 miliardy korun

    Luka Jovič během představení v Realu MadridFoto Profimedia.cz

    Útočník Luka Jovič během minulé sezony ve Frankurtu zářil. Ve 32 bundesligových zápasech nastřílel sedmnáct gólů a na dalších šest přihrál. Deset tref zaznamenal rovněž v Evropské lize, kde odehrál 14 střetnutí. Po Hazardovi je zatím druhou nejdražší posilou Realu, ve svých jednadvaceti letech má mladičký Srb zkušenosti také s reprezentačním dresem. V šesti zápasech dal za národní tým dvě branky.

  • Eden Hazard (28) - Chelsea, 4,33 miliardy korun

    Eden Hazard mění Chelsea za Real MadridFoto Reuters

    Hazard byl pro Real vysněnou posilou a jedním z hlavních přestupových cílů. Jednání s Chelsea se táhla a madridský klub musel nakonec za hvězdného křídelníka vyplácnout 4,3 miliardy korun. Belgický reprezentant se nechal slyšet, že působení v Realu bylo jeho dětským snem, velmi vroucně se i přesto rozloučil s fanoušky londýnského klubu.

  • Ferland Mendy (24) - Lyon, 1,41 miliardy korun

    Ferland Mendy (vpravo) se v minulé sezoně utkal se svým Olympique Lyon s Barcelonou, teď přestupuje do RealuFoto Profimedia.cz

    Pro Ferlanda je přestup do Realu splněným fotbalovým snem. V devíti letech, poté, co utrpěl zranění boku, které vedlo až ke kyčelní artritidě, měl podle doktorů skončit s fotbalem. Po roční pauze, kdy se dokonce učil používat vozík, absolvoval náročnou rehabilitaci, při níž znovu začínal chodit. Minulý ročník se mu vyvedl na výbornou, zářil a jako levý bek zaznamenal tři góly a tři nahrávky v 42 zápasech francouzské ligy, Ligy mistrů a francouzského poháru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud