Jakub Plaskura
12. prosince 2023 • 18:20

Girona jako Leicester? Po skalpu Barcy opět kraluje: Stabilita na prvním místě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

La Liga rozepsala v této sezoně nový katalánský epos, který čítá už šestnáct epizod. Gironu ještě na jaře tohoto roku sledovali spíše fajnšmekři, dnes její logo svítí na všechny kolem jako symbol španělské revoluce. Po výhře 4:2 na hřišti Barcelony to platí dvojnásob, protože vede celou soutěž a na takovou Barcu už si hýčká sedmibodový náskok. „Girona vlastně hrála a porazila nás tím, co my chceme produkovat,“ řekl po zápase kouč úřadujících šampionů Xavi. Kdo a co ale v Gironě produkuje?



Když se podíváme na to, které značky po posledních kolech vévodí tabulkám top evropských soutěží, někde najdeme zavedené značky, jako třeba PSG ve Francii či Inter Milán v Itálii, ale u Německa už člověk zbystří, vede totiž Bayer Leverkusen. A úplnou bombu registrují ve Španělsku. Girona změnila o víkendu po epické bitvě s Barcelonou přídomek. Z překvapení se stává celek, se kterým musíte počítat. Celek, který začíná Evropa srovnávat s ostrovním tažením Leicesteru City v sezoně 2015/16.

„Mají zažité podobné principy, které hledáme. Jejich sedmibodový náskok na nás je zcela zasloužený. To, co v klubu odvádí kouč Míchel, je výjimečné,“ pokračoval po vzájemném střetnutí Xavi. Výhra v Barceloně 4:2 pro Gironu znamenala i zajímavý pohled do lóže bafuňářů, zatímco předseda klubu a mladší bratr Pepa Guardioly Pere se tetelil blahem, šéf domácích Joan Laporta vypadal poněkud kysele. Aby ne, vždyť jen velké talenty Gavi a Pedri stojí dohromady více než celý soubor Girony. Jenže tam se staví stabilní kádr promyšleně již několik let. 

Vraťme se ale k lavičce. Kdo je vlastně ten Míchel? Celým jménem Miguel Ángel Sánchez Muňoz se narodil v roce 1975 v Madridu a jako hráč byl ikonou Raya Vallecana,

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud