18. února 2022 • 07:20

SESTŘIH: Slovensko – Finsko 0:2. Finálový sen skončil v opatrné bitvě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský finálový sen se rozplynul. Hokejisté východních sousedů v cestě na samotný vrchol olympijského turnaje zastavili Finové, kteří postoupili po výhře 2:0. Rozhodující gól zápasu vstřelil Sakari Manninen, vítězství v závěru do prázdné branky pojistil Pesonen. Více než tři desítky slovenských střel pokryl gólman Harri Säteri. Naděje na medaili ale žije – tým Craiga Ramsaye si zahraje o bronz. 



Slováky čeká v sobotu duel o bronz a premiérovou medaili z turnaje pod pěti kruhy. Ve Vancouveru 2010 utkání o třetí místo nezvládli, když prohráli s Finskem. Hokejisté Suomi byli v olympijském finále od zavedení play off v roce 1992 dosud jen jednou, v Turíně 2006 nestačili na Švédsko.

Opakování souboje ze základní skupiny, v němž vyhráli Finové 6:2, nabídlo v úvodu opatrný hokej. Ani jeden tým nechtěl zbytečnou chybou nabídnout soupeři výraznější šanci. Slováci si byli dobře vědomi, že minulý duel ztratili i kvůli třem gólům inkasovaným v první třetině.

Přesto se Finové dostali do vedení, když se v 16. minutě prosadil Manninen, který překonal Rybára po Lindbohmově střele. Útočník Ufy vstřelil na turnaji čtvrtý gól a opět se prosadil proti Slovensku. Na předešlé výhře se podílel hattrickem.

Slováci mohli vyrovnat na konci první třetiny, Hrivík ani Pospíšil ale své příležitosti nevyužili. Největší šanci měl ve 24. minutě po Slafkovského přihrávce kapitán Hrivík, který dokázal přelstít i Säteriho. Puk ale „blafákem“ do odkryté finské branky nedokázal usměrnit.

Krátce před polovinou utkání byli vyloučeni Čerešňák s Regendou a Finové měli 73 sekund dlouhou výhodu přesilovky pět na tři, Rybára ale podruhé nepřekonali. Vyrovnat mohl aktivně hrající Slafkovský, neprosadil se ale ve 36. minutě ani ve třetí části, kdy na konci oslabení hledal přihrávkou najíždějícího Krištofa.

Slovákům se skórovat nepovedlo, naopak při power play inkasovali podruhé. Finsko tak potvrdilo, že je Slovensko jeho oblíbeným soupeřem. Na velkých akcích - mistrovství světa a olympijských hrách - s ním neprohrálo od roku 2004.

Góly

Domácí: 15:58. S. Manninen, 59:22. H. Pesonen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Säteri (Olkinuora) – Hietanen, M. Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Kemiläinen, Friman, Pokka, Ohtamaa (A) – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – Pakarinen, V. Filppula (C), H. Pesonen – L. Komarov, Joonas Nättinen, M. Aaltonen – M. Anttila (A), Björninen, Mäenalanen.

Hosté: Rybár (Konrád) – Čerešňák (A), Čajkovský, M. Rosandić, Marinčin, Gernát, Kňažko, Š. Nemec – Slafkovský, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Jurčo, L. Hudáček, K. Pospíšil – Kelemen, Krištof, Zuzin – Regenda, Daňo, Takáč – Miloš Roman.

Rozhodčí

Bjork, Romasko – Lazarev, McCrank

Stadion

National Indoor Stadium, Peking

Góly

Domácí: 20:15. Slepyšev, 70:00. Gricjuk

Hosté: 46:22. Lander

Sestavy

Domácí: Ivan Fedotov (T. Biljalov) – Nikišin, N. Nestěrov, Jelesin, J. Jakovlev (A), S. Tělegin, Vojnov, Šaripzjanov – Čibisov, Šipačov (C), K. Semjonov – V. A. Tkačov, Gricjuk, N. Gusev – D. Voronkov, P. Karnauchov, Slepyšev – Andronov (A), S. Plotnikov, Kajumov – Grigorenko.

Hosté: Lars Johansson (Hellberg) – Fantenberg, L. Bengtsson, Folin, P. Holm, Tömmernes (A), Pudas, Lennström – C. Klingberg, Lander (C), Bromé – F. Olofsson, Wallmark, Holmberg – Everberg, Linus Johansson, J. de La Rose – Friberg, Rydahl, Krüger (A) – Nordström.

Rozhodčí

Bruggeman (USA), Gouin (CAN) – Hynek (CZE), Ondráček (CZE)

Stadion

National Indoor Stadium, Peking

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 8. 2. 2022
21:28
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Na velkou medaili čeká český hokej už 10 let. Na olympiádě to naposledy cinklo v roce 2006 v Turíně. Jak dopadne národní tým na turnaji v Pekingu? Zeptali jsme se v ANKETĚ čtyř hokejových legend: Vladimíra Růžičky, Petra Klímy, Marka Sýkory a Martina Ručinského. Názory nejsou úplně optimistické, ale v expertech zůstává i víra v zisk medaile! Více čtěte ZDE >>> 

Zprávy ze dne 8. 2. 2022
17:36
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Na čtvrtfinálový souboj českých hokejistek s Američankami si budou muset fanoušci přivstat. Výběr kouče Tomáše Paciny do bitvy o semifinále olympijského turnaje v Pekingu nastoupí v pátek od 5.10 SEČ.

 

 

Zprávy ze dne 8. 2. 2022
16:56
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Hokejistky Finska přejely Rusko 5:0 a zajistily si třetí místo ve skupině A. Čtvrfinálové dvojice turnaje žen tak vypadají takto
Kanada - Švédsko
USA - ČR
Finsko - Japonsko
Rusko - Švýcarsko

Zprávy ze dne 8. 2. 2022
15:11
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Útok natřískaný šikovností. Kreativních hráčů má kouč Filip Pešán v přední linii spoustu. Kdo se ale bude starat o střelbu? Co třeba Lukáš Sedlák s Matějem Stránským? A bude Roman Červenka dobrým kapitánem? Jak zvládne roli jedničky Šimon Hrubec? Deník Sport před úvodním zápasem na olympiádě v Pekingu, který čeká národní mužstvo ve středu s Dánskem (14.10), odpovídá na zásadní otázky. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 8. 2. 2022
13:29
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Čeští hokejisté budou mít v zítřejším utkání proti Dánsku o motivaci navíc. Chtějí pomstít ženskou reprezentaci, která v Pekingu s týmem ze stejné země už prohrála.  „Nenecháme porazit holky i kluky.“ říká trenér Filip Pešán v rozhovoru pro czechteam.tv.

Zprávy ze dne 8. 2. 2022
12:04
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: České hokejistky nezvládly klíčový duel. V posledním utkání skupiny B padly s Japonskem 2:3 po samostatných nájezdech a ve skupině skončí na druhém místě. Svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny se ve čtvrtfinále střetnou se zámořským favoritem z USA. Více čtěte zde >>>

SESTŘIH: Česko - Japonsko 2:3 SN

Zprávy ze dne 8. 2. 2022
9:42
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: České hokejistky se pokouší napravit včerejší nepovedený zápas s Dánskem, proti Japonkám potřebují zvítězit, aby si zajistily klíčové první místo ve skupině. Česko - Japonsko ONLINE zde >>>

Zprávy ze dne 8. 2. 2022
8:11
8. 2. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Ve středu od 14.10 hodin českého času vyzve reprezentace v úvodním duelu olympijských her Dánsko. Po úterním hodinovém tréninku se kouč Filip Pešán vyjádřil k sestavě. V brance bude stát Šimon Hrubec. „Od začátku to takhle bylo v našem plánu,“ povídal trenér. Dvojkou bude Patrik Bartošák. Do utkání půjde národní tým pravděpodobně se šesti obránci a třinácti útočníky. Více čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
3
Play off
Články odjinud


Články odjinud