Marek Stodůlka
14. října 2019 • 13:45

Procházka zničil bijce z UFC, vyhlíží šampiona Badera: Jsem připravený!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další překážka pokořena. Zápasník Jiří Procházka může slavit, a to hned dvakrát. Pondělní sedmadvacáté narozeniny i úspěšný souboj s Brazilcem Fabiem Maldonadem. „Zápas probíhal přesně podle mých představ, dostal jsem soupeře do pozic, ve kterých jsem ho mohl odstřelit jako snajpr,“ zhodnotil svůj výkon. Teď už se však pomalu chystá na další výzvu. Obrovskou. Poslední den tohoto roku by se totiž mohl český samuraj utkat s Američanem Ryanem Baderem, dvojnásobným šampionem věhlasné organizace Bellator.



Ani se nezapotil. Jiří Procházka opět prokázal, že patří v MMA mezi světovou špičku. Za minutu a devětačtyřicet vteřin vyřídil veterána UFC Fabia Maldonada a v zápase neinkasoval jediný tvrdý úder. Brazilec je přitom velmi odolný bojovník, v prvním kole prohrál naposledy v roce 2014, a to jej knokautoval nynější šampion nejslavnější ligy světa Stipe Miocic.

„Zápas probíhal přesně podle mých představ, akorát jsem čekal větší tlak ze strany soupeře. Myslel jsem, že tam bude víc nebezpečných chvil, při kterých by mě mohl ohrozit. Viděl jsem ale jeho pomalý pohyb a dokázal jsem ho dopředu číst,“ hodnotil Procházka souboj.

„Mohl jsem proto krásně manévrovat a uhýbat před jeho údery, načež jsem ho pohybem dostal do pozic, ve kterých jsem ho mohl odstřelit jako snajpr,“ vysvětluje český bojovník způsob, jimž se mu povedlo rivala rychle ukončit.

Rizin vs. Bellator: Procházka vs. Bader?

Přestože načasování vyšlo skvěle a nejúspěšnější domácí bijec si nadělil předčasný dárek k dnešním sedmadvacátým narozeninám, oslavovat bude moci jen chvíli. V prosinci čeká Procházku možná nejdůležitější duel kariéry. Zástupci asociace, v níž bojuje, totiž potvrdili spekulace, o kterých se dlouho mluvilo. Zápasníci Rizinu a Bellatoru se utkají proti sobě. 

Co to znamená pro rodáka z Hoštěradic? Pravděpodobně střet dvou šampionů. Čech drží titul v Rizinu, v Bellatoru kraluje Ryan Bader. Doslova. Má totiž titulové opasky dva, pro vladaře polotěžké i těžké divize, očividně to ale urostlému Američanovi nestačí.

„Chci shrábnout titul polotěžké váhy Rizinu. Udělejme to!“ napsal Bader na svůj Instagram. „Pojďme na to, jsem připravený,“ neváhal s odpovědí Procházka.

Český MMA zápasník Jiří "Denisa" Procházka na turnaji Rizin 19 suverénně porazil brazilského soupeře Fabia Maldonada.
Český MMA zápasník Jiří "Denisa" Procházka na turnaji Rizin 19 suverénně porazil brazilského soupeře Fabia Maldonada.

Bader má ve světě obrovské jméno, přece jen má za sebou dvacet duelů pod UFC a patnáct z nich zvládl. Pro českého bojovníka by byl tento souboj nesmírně důležitý také proto, že půjde o poslední zápas stávající smlouvy, takže se pomaličku poohlíží po novém angažmá, chce se totiž posunout dál. Kdyby dokázal porazit i takto věhlasného borce, brány všech světových asociací by měl nepochybně otevřené. Dokořán.

„Jsem zvědavý, jak to vedení Rizinu a Bellatoru domluví. Souboj s Baderem je velmi propíraný. Je to jedna z variant, uvidíme, sám nevím, ale určitě mi dají nějakou zajímavou nabídku. Jsem zvědavý a těším se, příprava bude zahájena brzy,“ okomentoval Procházka nadcházející souboj, jenž se uskuteční na Silvestra.

JIŘÍ „DENISA“ PROCHÁZKA RYAN "DARTH" BADER
Narozen: 14.října 1992 (27 let) Hoštěradice Narozen: 7. června 1983 (36 let) Reno, Nevada
Výška/váha: 193 cm/93 kg Výška/váha: 188 cm/ 103 kg
Tým: JETSAAM GYM BRNO Tým: POWER MMA TEAM
Profesionální bilance: 25-3-1 Profesionální bilance: 27-5 (1 bez výsledku)
Největší úspěch: je držitelem pásu šampiona polotěžké váhy organizace Rizin Největší úspěch: je držitelem pásu šampion polotěžké i těžké váhy organizace Bellator MMA. Má odzápaseno 20 soubojů v UFC.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud