27. prosince 2022 • 17:15

MS ve fotbale ONLINE: Jako Neuer! Druhý Němec se zranil na dovolené

Autor: Michal Kvasnica, Jiří Fejgl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
32
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní MS ve fotbale 2022 v Kataru vyvrcholilo strhujícím finále, po kterém slaví titul Argentina a její kapitán Lionel Messi. Sledujte ohlasy po turnaji v naší průběžné ONLINE reportáži na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - MS ve fotbale 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Argentina Argentina Brazílie Brazílie Francie Francie Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Německo Německo Nizozemsko Nizozemsko Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
Obnovit
Zprávy ze dne 23. 12. 2022
13:43
23. 12. 2022
 

Kanonýr Tottenhamu Son Hung-min se stal posedmé nejlepším korejským fotbalistou roku. Anketu, v níž hlasují novináři a svazoví funkcionáři, vyhrál počtvrté za sebou. Stejně jako loni skončil za rekordmanem ankety na druhém místě stoper Kim Min-če z Neapole. Třicetiletý Son Hung-min se v minulé sezoně stal jako první asijský fotbalista nejlepším střelcem anglické ligy. V 35 zápasech dal 23 gólů a podělil se o Zlatou kopačku s Muhamadem Salahem z Liverpoolu. S reprezentací postoupil na mistrovství světa v Kataru do osmifinále po výhře 2:1 nad Portugalskem v závěrečném utkání ve skupině. Na úvod play off Korejci prohráli 1:4 s Brazílií.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
11:32
23. 12. 2022
 

Po hádce s trenérem a vyřazení z týmu na mistrovství světa se kamerunský brankář André Onana rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Během šesti let za ni odchytal 34 zápasů, ten poslední proti Švýcarsku. Poté se podle médií nepohodl s koučem Rigobertem Songem a odletěl z Kataru domů. „Můj příběh v národním týmu skončil. Hráči přicházejí a odcházejí, jména jsou pomíjivá, ale Kamerun má přednost před každým hráčem nebo osobou. Mé kamerunské srdce bude bít dál,“ uvedl 26letý gólman Interu Milán v prohlášení.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
8:50
23. 12. 2022
Argentina

Více než sto tisíc lidí přivítalo brankáře mistrů světa Emiliana Martíneze ve čtvrtek v jeho rodném městě Mar del Plata. Centrem slavnosti byla pláž Las Toscas, kde se zápasy z Kataru včetně finálového triumfu Argentiny nad Francií během šampionátu přenášely. Policisté podle médií museli uzavřít několik ulic, aby zabránili chaosu. „Od chvíle, kdy jsem poprvé stál v brance národního týmu, bylo mým cílem přivézt sem do Mar del Plata titul,“ řekl třicetiletý Martínez před davem v proslulém letovisku. A vyslyšel přání, aby předvedl stejně jako v Kataru svůj „taneček“, když Aurélien Tchouaméni svou penaltu namířil vedle.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
8:20
23. 12. 2022
Argentina

Martínezovo chování řeší i prezident francouzské asociace. Argentinský brankář Emiliano Martínez je ne jen na sociálních sítích terčem kritiky za to, že při oslavách světového titulu zesměšňoval Kyliana Mbappého. V šatně nejprve vyzval k minutě ticha za francouzského útočníka, v Buenos Aires při jízdě šampionů pak držel v rukou panenku, která měla Mbappého tvář. Martínezovo chování řeší i prezident francouzské asociace Noel Le Graet. „Napsal jsem svému protějšku z argentinské federace, tyto excesy považuji za abnormální v kontextu sportovní soutěže a je pro mě těžké to pochopit. Tohle zachází příliš daleko. Mbappého chování bylo příkladné,“ řekl pro Ouest-France.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
7:20
23. 12. 2022
 

Kanadským fotbalistou roku byl vyhlášen Alphonso Davies. Dvaadvacetiletý záložník Bayernu Mnichov pomohl národnímu týmu k postupu na mistrovství světa po 36 letech a na šampionátu v Kataru vstřelil historicky první gól Kanady na závěrečném turnaji. Díky tomu ovládl domácí fotbalovou anketu počtvrté za posledních pět let.

Vstoupit do diskuse
32

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud